Киянам повернуть старі тарифи на комунальні послуги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.10.2009 17:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8151

Уряд порозумівся з київською владою щодо повернення старих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на брифінгу.

«Досягнуто повного порозуміння з керівництвом, мерією Києва, і на вимогу Кабінету Міністрів прийнято спільне рішення: з 1 листопада 2009 року повернути старі тарифи», - наголосила Тимошенко.

Глава уряду нагадала, що тарифи були підвищені необґрунтовано і дуже суттєво: на тепло – на 50%, на гарячу воду та водовідведення – в 2,5 рази.

Прем’єр-міністр відзначила, що при Міністерстві житлово-комунального господарства створено інспекцію з контролю за необґрунтовано встановленими тарифами, яка розпочинає перевірки по всій Україні.

«Я переконана, що після завершення президентських виборів взагалі потрібно забирати встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги на центральний регулюючий орган, який не буде залежати від будь-яких політичних впливів», - підкреслила Тимошенко.

Сьогодні ж мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про зниження тарифів на комунальні послуги з 1 листопада 2009 р.

Про це він повідомив під час прес-конференції,.

"Я підписав розпорядження про зниження тарифів в м.Київ на опалення і гарячу воду практично до рівня тарифів, які діяли до 1 червня 2009 р.", - наголосив Черновецький.

Він додав, що підвищені тарифи давали міській владі можливість розраховуватись за газ. Він підкреслив, що зниження тарифів стало можливим завдяки тому, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко забов'язала "Нафтогаз" забезпечити Київ газом у борг та реструктуризувати борг за газ. На уточнююче питання журналістів про те, на які саме послуги знижені тарифи, Черновецький відповів: "Всі тарифи, крім оплати за прибудинкові території підлягають зміні."

"Якщо, наприклад, киянин за останні декілька місяців платив за трикімнатну квартиру десь 601 грн, то тепер буде платити 497 грн, а за опалення киянин буде платити так само, як і платив до підвищення тарифів, тобто 1,6 грн за 1 кв. м житлової площі", - наголосив Черновецький.

Він підкреслив, що знижені тарифи будуть діяти до травня 2010 р. За його словами, за цей період поки будуть діяти знижені тарифи до травня 2010 р. борг за газ може становити 1,3 млрд грн – 1,5 млрд. грн. "Зниження тарифів буде діяти з 1 листопада 2009 р. згідно з договором, меморандумом між "Нафтогазом", Київенерго і КМДА до травня 2010 р.", - зазначив Черновецький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.