14 жовтня 2009 року змінюється порядок набору телефонних номерів міжміських та міжнародних напрямків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.10.2009 04:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8156

На виконання наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 29.09.2008 № 1200 «Про затвердження Плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України», з 14 жовтня 2009 року змінюється порядок набору міжміських та міжнародних напрямків.

Прощавай, «8»!

Перехід на нову систему нумерації — це приведення існуючих в Україні правил набору телефонних номерів у відповідність до європейських стандартів. Це дозволить гармонізувати телефонну мережу загального користування України зі світовим номерним простором.

Щоб вийти на міжміську телефонну мережу, необхідно буде замість міжміського префікса «8» набрати префікс «0». Для виходу на міжнародну телефонну мережу замість міжнародного префікса «8-10» – префікс «0-0».

Тобто для того, щоб зателефонувати в інше місто, іншу країну чи на номер мобільного абонента потрібно спочатку набрати цифру «0». Після набору «0» (зі стаціонарного телефону) слід дочекатися безперервного сигналу і тільки потім здійснювати набір інших цифр – код потрібного міста, або код мережі оператора мобільного зв’язку без першої цифри «0» в існуючому коді, далі без інтервалу – номер телефону абонента.

Для абонентів Київської області вводиться новий код зони «45» замість «044».

Для зручності абонентів «Укртелекому» з 14 жовтня працюватимуть автовідповідачі.

Для того, щоб Ви не вiдчували незручностей пiсля змiн правил набору, рекомендуємо використовувати номери українських i закордонних абонентiв у мiжнародному форматi.

Щоб зателефонувати по Українi або за кордон, здiйснити вiдеодзвiнок, вiдправити SMS або MMS абонентам операторів мобільного зв`язку рекомендуємо набирати номер у мiжнародному форматi:

+(код країни) - (код населеного пункту або мобiльного оператора) - номер телефону.

Для дзвінків по Україні:

+380 (код населеного пункту або мобiльного оператора) - номер телефону.

Дзвінок в Київ:

+380 44 (7-значний номер телефону)

Дзвінок в Бориспіль Київської області:

+380 45 95 (5-значний номер абонента фiксованої мережi мiста Бориспіль)


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.