Подвійний слеш в адресах Інтернету з’явився через поспіх його творця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.10.2009 04:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8166

Винахідник Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі визнав, що подвійний слеш (коса риска - /), який використовується при позначенні адрес інтернет-ресурсів, є надлишковим знаком.

Тім Бернерс-Лі: “- Упс... Вибачайте за чорнила!”

Як повідомляє газета Times, на симпозіумі, що присвячений технологіям майбутнього у Вашингтоні, фізик визнав, що знак слеш був введений ним помилково.

У 1990 році Тім Бернерс-Лі винайшов так званий одноманітний локатор ресурсу (URL), початок запису, який знайомий кожному, хто має справу з мережею Інтернет - http://.

"Насправді якщо подумати, то виявляється, що подвійний слеш не потрібен. Якби я знову створював це, я б обійшовся без нього", - зізнався вчений, зазначивши, що на той час ідея з подвійним слешем здавалася йому гарною.

Зі слів Бернерса-Лі, він шкодує про ту кількість паперу і чорнила для принтера, які за ці роки довелося витратити для друку непотрібного значка.

Нині користувачам вже не потрібно відволікатися на слеш, оскільки браузери самостійно підставляють пропущений символ в адресу запитуваного ресурсу. Проте раніше пропуск двох косих рисок призводив до повідомлення про синтаксичну помилку.

Видання відзначає, що подібні помилки характерні для людей, які прагнуть втілити в життя свої проекти як можна швидше. Співробітники Європейського центру ядерних досліджень (CERN), де працював Бернарс-Лі згадують, що, коли він розповідав про майбутнє мережі Інтернет, його доводилося просити перейти з англійської на французьку - з такою швидкістю говорив учений, повідомляє РІА Новості.

Між іншим, найперший веб-сайт та найперший веб-сервер мав адресу http://info.cern.ch/ - веб-ресурс Європейського центру ядерних досліджень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.