Лише чотири відсотки власних громадян визнали Росію демократичною країною

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.10.2009 04:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8172

Демократія в РФ існує лише частково, вважають 33 відсотки росіян. Про це свідчать дані соціологічного опитування “Левада-Центру”. Повністю впевнені в існуванні демократії тільки чотири відсотки опитаних.

На думку третини опитаних, демократичний лад у РФ поки що не утвердився, а 20 відсотків упевнені, що останнім часом демократії стає все менше. Решта 10 відсотків опитаних не змогли дати відповідь на питання про політичний устрій Росії, повідомляє Lenta.ru.

Опитування проводилося в серпні 2009 року, в ньому взяли участь 1600 чоловік.

Абсолютно впевнені e тому, що демократія є найкращою формою правління для Росії, лише 12 відсотків респондентів. Схиляються до такої думки 38 відсотків росіян, а 23 відсотка схильні вважати, що демократія не надто підходить для РФ. Абсолютно неприйнятною демократію назвали лише 8 відсотків респондентів.

Тим не менше, більше половини росіян - 57 відсотків - впевнені, що демократія Росії необхідна. Не змогли відповісти на питання про необхідність такої форми політичного устрою 17 відсотків, ще 26 відсотків вважають, що демократія Росії не потрібна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.