Влітку кожний фін отримає законне право на широкосмуговий швидкісний інтернет

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.10.2009 05:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8175

З липня 2010 кожний громадянин Фінляндії (а це понад 5 мільйонів чоловік, згідно з оцінками 2009 року) отримає законне право на підключення до широкосмугового інтернету на швидкості 1 мегабіт на секунду.

З такою заявою виступило фінське міністерство з транспорту і телекомунікацій Фінляндії, повідомляє CNET News.

Закріплення в законі права на мегабітний інтернет є проміжним кроком. До кінця 2015 року в Фінляндії стануть обов'язковими 100-мегабітні підключення. Таку заяву фінська влада зробила минулого року, але тоді було додано кілька суттєвих уточнень.

Кожне домогосподарство має знаходитися на відстані не менше 2 кілометрів від точки широкосмугового доступу. При цьому, для 2000 будинків у віддалених районах країни зроблено виняток, - швидкісний інтернет їм не гарантований. Швидше за все, аналогічні правила будуть застосовуватися і до обіцяного з наступного року мегабітного підключенню, вважають журналісти.

До теперішнього часу вже кілька країн, серед яких Естонія, Греція та Франція, в тій чи іншій формі визнали доступ в інтернет одним з основних і невід'ємних прав людини. Фінляндія ж, визнаний європейський лідер Hi-Tech, стала першою країною у світі, закони якої гарантують громадянам саме широкосмуговий доступ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.