Вибори і вбивство. Партія “Громада” звернулася до Медведька

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.10.2009 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8179

У громадівців є підстави підозрювати Генадія Корбана у організації вбивства свого бізнес-партнера В‘ячеслава Брагінського.

Генадій Корбан

Партія «Громада» сьогодні заявила, що звернулася у ГПУ та подала позовну заяву у суд на Корбана.

«У середу, 14 жовтня 2009 року, головою спостережної ради компанії «Славутич-капітал» Геннадієм Корбаном було зроблено наклепницьку заяву про можливу причетність лідера політичної партії Всеукраїнське об‘єднання «Громада» Павла Лазаренка до замовного вбивства дніпропетровського бізнесмена В‘ячеслава Брагінського». - говориться у заяві партії.

У Громаді вважають заяву Корбана зарані підготовленою піар-акцією, за якою стоїть один із вірогідних кандидатів у Президенти: «Розцінюючи безпідставні закиди громадянина Корбана на адресу лідера «Громади», як брудну PR-кампанію особи, за якою в українській пресі давно закріпилося звання «Рейдер №1», хочемо звернути вашу увагу на низку обставин, які змушують нас говорити про його особисту зацікавленість у приховуванні правди про вбивство Брагінського».

«Приплітаючи Павла Лазаренка до замовного вбивства свого колишнього ділового партнера, Корбан намагається влаштувати тиск на слідство, залякати тих людей, які нині намагаються протистояти рейдерським атакам, найнятих ним, бойовиків. Фактично, смертю Брагінського цей спритний ділок від напівкримінального бізнесу намагається захиститися від справедливих судових рішень в інтересах людей, ошуканих громадянином Корбаном». - переконані однопартійці Лазаренка.

«Водночас, ми стурбовані повідомленням низки засобів масової інформації про те, що убивство Брагінського було лише інсценізацією, в результаті якої загинула зовсім інша людина. Тому партія ВО «Громада» звертається до вас, шановний Олександру Івановичу, з наполегливим проханням взяти розслідування цього резонансного злочину під особистий контроль, обов‘язково провести ДНК-експертизу тіла загиблого з залученням якнайширшого кола фахівців і до завершення усіх цих процедур не допустити кремації небіжчика, яка могла б знищити усі докази». - наголошується у заяві.

Місце убивства Брагінського

У «Громаді» підозррють Корбана у організації цього злочину наполягають на ретельній перевірці цієї версії: «Ми наполягаємо на тому, аби слідством у справі про вбивство Брагінського серед першочергових була розглянута і версія про можливу організацію такого вбивства самим громадянином Корбаном, адже в останні дні у вітчизняній пресі з‘явилося чимало публікацій про конфлікт між головою спостережної ради компанії «Славутич-капітал» та його діловим партнером Брагінським, в результаті якого загиблого було усунуто від керівництва низкою підприємств».

«Разом з тим ми сприймаємо істеричну кампанію Геннадія Корбана, розгорнуту у вітчизняній пресі й на телебаченні, як передвиборну технологію опонентів нинішнього Прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко. Не маючи ніяких компрометуючих матеріалів проти глави уряду, Корбан та його «братва» вхопилися за заїжджену тему міфічних ділових зв‘язків між Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко й у своїй хворобливій фантазії дійшли до того, що вже приписують зацікавленість глави уряду в усуненні Брагінського.

Президія Політради політичної партії Всеукраїнське об‘єднання «Громада», розцінила заяву громадянина Корбана як зухвалу провокацію з політичним відтінком, і ще раз наголошує – Павло Лазаренко не мав й не міг мати найменшого відношення до трагічної загибелі дніпропетровського бізнесмена». - наголошується у заяві.

Партія «Громада» звернулася до суду із позовною заявлю на Корбана: «А за брудну кампанію проти нашого лідера Геннадієві Корбану та його підручним обов‘зково доведеться відповісти перед судом».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.