Завтра у парламенті очікується шоу зняття недоторканості

Автор/джерело -  © УНІАН - “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.10.2009 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8187

У вівторок, 20 жовтня, Верховна Рада розгляне питання скасування депутатської недоторканності.

Таке рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради.

Перший заступник голови ВР Олександр Лавринович, який головував на засіданні Погоджувальної ради, підсумовуючи обговорення, запропонував завтра розглянути це питання.

При цьому, на його думку, варто розглянути усі варіанти законопроектів на цю тематику, які були внесені раніше народними депутатами різних фракцій.

Також у вівторок депутати планують заслухати інформацію генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та Уповноваженого ВР з прав людини щодо стану розслідування інциденту в «Артеку».

Лавринович зауважив, що на даний момент у парламенті ще не зареєстровано жодного проекту постанови про створення парламентської тимчасової слідчої комісії з цього питання.

За словами першого віце-спікера, коли ці проекти будуть зареєстровані і якщо завтра у сесійній залі буде консенсус з цього питання, то з’явиться можливість розглянути його на засіданні.

Пропозиція про зняття депутатської недоторканості надійшла від БЮТ.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягає на розгляді завтра у Верховній Раді України законопроекту про скасування депутатської недоторканності.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказав перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, нічого не заважає парламенту завтра першим питанням розглянути це питання і почати позбавляти народних депутатів недоторканності.

На думку Андрія Кожем’якіна, враховуючи наслідки останнього скандалу навколо «Артеку», може статися так, що під час виборчої кампанії «з’являться народні депутати-канібали, терористи і «злодії в законі».

Кожем’якін вважає, що діти, які постраждали внаслідок цього скандалу, їхні батьки і народні депутати під час розслідування справи мають перебувати в рівних умовах.

Він закликав депутатів з фракцій Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина підтримати законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Між тим, фракція Партії регіонів, не заперечуючи по суті, вже висуває свої вимоги.

Зокрема, як повідомив журналістів заступник голови фракції Олександр Єфремов, регіонали голосуватимуть лише за свій законопроект, який нібито пропонує позбавити недоторканості всіх: і нардепів, і суддів, і Президента.

Виходячи із задекларованої позиції, очевидно, що цілком вірогідно - все перетвориться у стандартне шоу із подальшими демаршами, замість ухвалення законодавчого рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.