Зима і київська влада зруйнують недобудоване метро

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.10.2009 04:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8189

Нинішні осінь-зима можуть знищити три станції київського метро - “Деміївську”, “Голосіївську” І “Васильківську”, які добудовані на 95%. Міська влада заборгувала метробудівцям 750 мільйонів гривень.

Вентиляція не працює, режим вологості не дотримується...

За умов нормальному фінансування станції могли закінчити ще в кінці 2008 року. Цілий рік жителі величезного району вже їздили б на метро. Тоді станції були готові на 95%. Зараз - теж на 95%.

Устаткування на станціях вже почало псуватися, а з врахуванням того, що попереду сезон дощів і морозів, йому буде геть непереливки, пише "Газета по-київськи".

Нині метробудівці зайняті порятунком побудованого, адже станції може просто затопити.

За словами заступника гендиректора "Київметробуду" Леоніда Михайлюка, на "Васильківській" залишився відкритий котлован.

"Дощі можуть просто затопити тунелі. Це може привести до техногенних аварій і навіть обвалів ґрунту", - сказав Михайлюк.

Нині робітники встановили насос і відкачують воду, яка збирається в тунелі, проте струмочок все-таки просочується в метрополітен.

А підвищена вологість у свою чергу може привести до псування вже встановленого оснащення. За словами майстра "Київметробуду" Сергія Вонцовича, вентиляція не працює, режим вологості не дотримується, через що на стінах заводяться грибки.

"Нове оснащення буде псуватися практично скрізь, і щоб поміняти його або обновити, потрібні будуть додаткові витрати, більше грошей, ніж передбачалося спочатку", - сказав Вонцович.

Нині на трьох станціях працює лише 200 людей (рік назад було 2 тисячі), які стежать за тим, щоб не псувалося вже побудоване, або роблять накриття над входами в станції, щоб їх не заливали дощі. На "Деміївській" готові як платформа, так і вестибюлі з ескалаторами. Залишилося встановити електроустаткування і двері на вході.

Практично та ж ситуація і на "Голосіївській". Станція "Васильківська" подібна за конструкцієюї на "Бориспільську" - з склепінчастою стелею і без колон. Підлога на станції вже викладена мармуровою плиткою.

Станції практично готові, щоб завершити будівництво, потрібно три місяці і 750 мільйонів гривень, включаючи борги.

Але столична влада не розрахувалася ще й за станцію метро "Червоний хутір" і нову станцію "Дарниця".

Із загального боргу перед "Київметробудом" у 134 мільйони гривень - 42 мільйони боргу за "Червоний хутір", і 1 мільйон 600 тисяч гривень за "Дарницю".

Станції практично готові



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.