Шоу під куполом. Фішку недоторканості запустили на друге коло

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.10.2009 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8191

Сьогодні з ранку нардепи засіли за позбавлення себе недоторканості. Після палких дискусій типу розпочали процедуру. Вдруге.

На розгяд депутатської зали було поставлено два законопроекти: законопроект Івана Кириленка (БЮТ) та в'ячеслава Кириленка (НУ-НС), який вже пройшов процедуру розгляду у Конституційному Суді і мав би пройти друге читання та законопроект Олександра Лавриновича (ПР).

Різниця між цими законопроектами полягала в тому, що законопроект Кириленків передбачав зняття недоторканості виключно з нардепів, а законодавча пропозиція регіоналів - зняття недоторканості з нардепів та Президета, що у пропагандистській інтерпритації їхніх піарників звучало "позбавлення недоторканості усіх", тобто й суддів, про яких у законопроекті - жодного слова.

Якщо б парламент підтримав законопроект Кириленків, який лежав у парламентській шухляді майже два роки без розгляду, то вже навесні нардепи таки б стали рівними із виборцями у відповідальності за свої дії.

Однак, вочевидь, самозвані пани незабажали зрівнюватися у правах із народом.

За законопроект Лавриновича проголосувало 390 нардепів, тобто - майже усі присутні у залі. Що означає: процедуру внесення змін у Конституцію, тобто ліквідацію гіпертрофованої недоторканості, розпочато вдруге. Тепер свої висновки має зробити КС, а потім нардепи, коли забажають, продовжать процедуру. Або не продовжать.

І саме про небажання позбавлятися рівності серед рівніших матеріально свідчить голосування по законопроекту Кириленків - його підтримали лише 206 обранців долі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.