Фільми “Волга-Волга”, “Веселі хлопці” і “Підкидьок” стануть кольоровими

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2009 04:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8198

Класичні радянські фільми “Волга-Волга”, “Веселі хлопці”, “Підкидьок” і деякі інші проходять процес реставрації і колоризації.

“Перший канал” телебачення Росії веде роботу з реставрації та колоризації фільмів "Волга-Волга", "Веселі хлопці" і "Підкидьок", що, за задумом телеканалу, допоможе розширити аудиторію картин, які побачили світ наприкінці 1930-х років, і вдихне в них нове життя, повідомили РІА Новості з посиланням на прес-службу каналу.

"На замовлення Першого каналу ведеться робота над реставрацією і колоризацією фільмів "Волга-Волга", "Веселі хлопці", "Підкидьок" і ще декількох картин. На відміну від роботи з фільмом "В бій ідуть лише старики", який відносно непогано зберігся, тут мова йде саме про реставраційні роботи, оскільки негативи картин знаходяться в жалюгідному стані, так само, як і їхні звукові доріжки", - зазначає прес-служба "Першого".

У зв'язку з цим "було логічним, відновлюючи класику радянського кіно, одночасно і колоризивати її, оскільки це розширить аудиторію фільмів і по суті дасть їм нове життя", додають у прес-службі.

Всі роботи проводяться з дбайливим відношенням до оригіналів, без втручання в режисерський задум, монтаж і звукову частину, наголошує Перший канал.
Таким чином, за даними прес-служби, мова йде лише про відновлення картин і в жодному разі не про створення їхніх осучаснених версій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.