Вже є двоє бажаючих порулювати на Банковій

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 21.10.2009 10:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8199

Народний депутат України від фракції НУ-НС, голова Комітету ВР з безпеки і оборони Анатолій Гриценко сьогодні зареєстрував документи в ЦВК як кандидат в Президенти.

На питання журналістів про те, чи хотів він прийти першим, політик відповів: "Я прийшов о 9 ранку, тому що о 10 мені вже потрібно бути в парламенті".

Вчора в ЦВК першим реєструвався кандидат в Президенти Рябоконь Олег Васильович.

Вчора з'їзд лівого блоку висунув голову компартії України Петра Симоненка кандидатом у Президенти України.

Як повідомлялося раніше, Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Основному закону, п’ять положень Закону “Про вибори Президента України” у редакції, прийнятій Верховною Радою 21 серпня 2009 року.

Зокрема, КС визнав неконституційним положення щодо обов’язкового перебування громадян України на консульському обліку для того, щоб брати участь у голосуванні.

Також КС визнав неконституційним положення щодо обов’язкового проживання кандидата на посаду члена виборчої комісії на відповідній території.

Крім того, неконституційним, згідно з рішенням КС, є положення щодо неможливості оскарження в судовому порядку протоколів, складених виборчими дільницями.

На думку КС, не відповідає Основному закону і положення, що позови щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів виборчого процесу, не розглянуті судом протягом двох днів з часу закінчення голосування на виборчих дільницях, залишаються без розгляду.

Також КС вважає, що неконституційною є заборона на здійснення судом повноважень щодо забезпечення позову у спорах, які стосуються призначення, підготовки і проведення виборів Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.