Депутати Львова вимагають притягнути українофоба Табачника до кримінальної відповідальності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2009 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8204

Депутати Львівської міської ради вимагають від СБУ та Генпрокуратури притягнути до кримінальної відповідальності Дмитра Табачника за заклик до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Фракція «Наша Україна» у Львівській міській раді під час сесії 21 жовтня оприлюднила звернення до керівника СБУ Валентина Наливайченка та Генпрокурора Олександра Медведика щодо заяв Дмитра Табачника, зроблених у статті «От Риббентропа до Майдана. Парадоксальные последствия сталинской внешней политики», що було опубліковано 27 вересня у газеті «Известия», в якій він вкотре демонструє свою патологічну ненависть до всього українського, повідомляє Zaxid.net.

У зверненні, зокрема, зазначено, що «Д.Табачник дає високу оцінку згаданому пакту Ріббентропа-Молотова» як політичній перемозі напередодні Другої світової війни, а вістря своєї ненависті скеровує проти Галичини і галичан: «У нас с галичанами разные враги и разные союзники. Галичане практически не имеют ничего общего с народом великой Украины, их герои (Бандера, Шухевич) для нас убийцы». Втративши почуття міри і захлинаючись від ненависті до самостійної України, так оцінює поточний момент української історії: «И сегодняшняя антироссийская, антиевропейская и даже античеловеческкая политика украинского руководства в значительной степени результат галицкого засилия в украинской политике».

«Вбачаємо у висловлюваннях члена Партії регіонів Дмитра Табачника не лише образу гідності частини громадян України, але й непрямий заклик до порушення територіальної цілісності нашої держави, порушення окремих статей Кримінального кодексу України. Вимагаємо встановлення міри відповідальності щодо Дмитра Табачника та порушення проти нього кримінальної справи», – йдеться у зверненні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.