У Януковича є не тільки маєтки, а й канонічний електорат

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.10.2009 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8207

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Олена Лукаш заявила про суттєві недоліки при формуванні Державного реєстру виборців у регіонах, де проживає потенційний електорат Віктора Януковича.

Сьогодні на засіданні парламенту Лукаш зазначила, що уточнення персональних даних громадян для внесення до Державного реєстру виборців - це завдання влади, з якою вона "не справляється".

За її словами, вже сьогодні стає зрозуміло, що "багато виборців не знайдуть себе у списках у день голосування" на виборах президента. "Особливе занепокоєння викликає діяльність уряду, Міністерства внутрішніх справ і Міністерства юстиції", - заявила Лукаш.

Станом на 15 жовтня, зазначила вона, органи внутрішніх справ надали органам ведення Державного реєстру виборців в Автономній Республіці Крим всього 39% даних про виборців, у Запорізькій області - 60%, у Кіровоградській - 51%.

"Органами Міністерства юстиції здійснюються також порушення і в тих же регіонах, які традиційно підтримують Віктора Януковича і Партію регіонів", - сказала регіоналка.

За словами депутата, також не оновлюються дані про виборців у військових частинах. Як повідомила Лукаш, органам внутрішніх справ повернуто 22% даних про виборців через те, що там були помилки, неточності "з огляду на те, що МВС не вміє працювати".

За словами Лукаш, органам Мін'юсту було повернуто 21% даних про виборців на доопрацювання.

Крім того, депутат додала, що, за даними Укрпошти, 451 тисяч запрошень громадянам про перевірку своїх даних було повернуто органам ведення реєстру "через відсутність адрес виборців, смерть виборців, що є свідченням неякісної інформації від МВС, Мін'юсту".

Лукаш припустила, що органи МВС та Мін'юсту свідомо працюють недобросовісно. "Завдання цих органів - в тому, щоб виборці України не змогли належним чином проголосувати в день виборів", - запевнила депутат.

Від “Аратти”: між тим, згідно із статтею 71 Конституції України, "вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Виборцям гарантується вільне волевиявлення".

Отже, твердження нардепа Олени Лукаш про регіони, що "традиційно голосують за Януковича" свідчать про те, що наразі у якійсь спосіб його штаб вчиняє протиправні дії, порушуючи таємницю волевиявлення громадян, гарантовану Конституцією.

Очевидно, що заява Лукаш також засвідчує, що ПР має на меті вдатися до маніпуляцій під час волевиявлення громадяну певних регіонах, які вважають своєю територією, тобто мають абсолютний вплив на органи влади, які й кришуватимуть протиправні дії регіоналів під час голосування.

Відтак, ми публічно звертаємося до правоохоронних органів з вимогою ретельно перевірити зазначену інформацію, зокрема з'ясувати, які саме території нашої держави в Януковича вважають "своїми" тобто васальними. Враховучи досвід виборів 2004 року, встановлений засіданням Верховного Суду України, ми вимагаємо, щоб саме в цих регіонах були здійснені найжорсткіші заходи, аби уникнути вірогідних фальсифікацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.