У педогейті почали проступати вушка двічі не судимого Лідера

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.10.2009 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8217

Народний депутат від БЮТ Руслан Богдан, який фігурує у справі про розбещення дітей, заявив, що справу замовили деякі кандидати в президенти України з інших політичних сил.

Він також повідомив про порушення ще однієї справи у рамках скандалу.
Богдан повідомив, що зустрічався з Циганковим на особисте прохання адвоката. При цьому бютівець заявив, що під час зустрічі Циганков запропонував в обмін на відмову від свідчень потерпілої сторони проти Богдана заплатити два мільйони і, таким чином, вивести депутата із фігурантів справи.

"Після того, як Циганков по телефону запропонував зустрітися, я одразу звернувся із заявою до правоохоронних органів. Як я тепер розумію, на її підставі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виступив із заявою у Верховній Раді", - сказав Богдан.

За його словами, саме після виступу міністра адвокат злякався і запанікував. "Очевидно, що відвертий прокол адвоката не міг сподобатися і його високопоставленим замовникам. Треба було рятувати ситуацію. Крім того, страх перед відповідальністю за кримінальний злочин, за грубий шантаж змусив Циганкова вийти на прес-конференцію", - сказав Богдан.

"У справі захисту сім'ї постраждалих пана Циганкова цікавить єдине - як заробити побільше грошей. Учорашня прес-конференція продемонструвала: до так званого адвоката перейшла роль головного блазня в цинічній передвиборчій афері, яку режисирують деякі кандидати з інших політичних сил, які вже сьогодні приміряють на себе пост президента України. При цьому самі ці кандидати роблять усе можливе, щоб приховати своє кримінальне минуле", - підкреслив Руслан Богдан.

За словами депутата, головною причиною, через яку його намагаються зробити одним з фігурантів справи, - це його членство у Блоці Юлії Тимошенко.

Руслан Богдан ще раз заявив, що заява міністра Луценка в парламенті про вимагання Циганковим суми в 2 мільйони доларів є правдивою.

"Я не боюся жодних поліграфів, жодних експертиз. Якщо в когось і виникають якісь сумніви, то я не можу не вірити самому собі. Всі зустрічі, які були з Циганковим, відбувалися під контролем міліції. За цим фактом відкрито нову кримінальну справу. Саме тому я не маю права, що б там не було, коментувати. Наступну інформацію громадськість отримає вже від представників міліції за результатами їх роботи", - підкреслив Руслан Богдан.

Як повідомлялося, 20 жовтня Луценко заявив, що міліція зафіксувала факт вимагання в одного з депутатів від БЮТ адвокатами названої матері постраждалих від розбещення дітей в Артеку 2 млн доларів.

Сам же адвокат названої матері Андрій Циганков заперечує заяву міністра і заявляє, що гроші пропонували йому за незгадування імені Руслана Богдана.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.