Під кінець каденції Ющенко заговорив голосом папи Кучми

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2009 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8221

Зневага до людської гідності та демагогічні узагальнення, коли мовиться про опонентів - це те, що вчора Президент України показав Європарламентарям. До Ющенка цим шокував світ Кучма. Бо в жодній країні, яка себе поважає, влада не може бути в опозиції собі.

«Мені важко зрозуміти, що змусило пана Президента заговорити перед учасниками форуму Ради Європи «За майбутнє демократії» про «убивць» і «педофілів» в українському парламенті», – сказав нардеп Юрій Гримчак.

Депутат нагадав, що свого часу Україна зі здивуванням і образою слухала висловлювання колишнього президента України Леоніда Кучми, який дозволяв собі на прес-конференції назвати народних депутатів України «свинями недорізаними», чи людьми, «що їздять по заграницях і там наїлися м‘яса з коров‘ячим сказом».

«Тому, коли 22 листопада 2004 року збирали помаранчевий Майдан, ми свято вірили, що новий президент України шануватиме Конституцію і закони держави, а, тим паче, з повагою ставитиметься до вищого законодавчого органу. І чого ми дочекалися від Віктора Ющенка?», - відмітив Гримчак.

Гримчак попросив назвати йому хоча би ще одного президента держави, «який би наважився заявити, що у нього в парламенті «є вбивці» і «є педофіли».

За його словами, судом поки що не доведено, чи серед нинішніх народних депутатів «є такі особи. Такого судового рішення немає і, мабуть, ніколи не буде!».

Політик нагадав, що Президент, як людина, що представляє державу на міжнародній арені, має розуміти - подібні висловлювання ображають не лише народних депутатів, а всю українську державу.

«Образливі слова президента можуть на тривалий час закрити Україні двері до спільного європейського дому. Хіба зможе цивілізований світ поважати країну, президент якої називає законодавців «вбивцями» і «педофілами»? А як, в такому разі, світ сприйме простих українців? Чи не як ґвалтівників та терористів?», - резюмував Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.