Космос вчергове розводить киян

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.10.2009 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8223

Київська міська державна адміністрація має намір з 1 січня 2010 року понизити тарифи на централізоване опалювання і гаряче водопостачання з водовідведенням для населення на 22,7-29,2% у порівнянні з тарифами на ці послуги, що діють у жовтні.

Про це йдеться в підготовлених Головним управлінням цінової політики міськадміністрації проектах розпоряджень міськадміністрації.

Зокрема, проекти припускають зниження тарифу на опалювання до рівня, що діяв до 1 червня, тобто на 29,2%, або на 0,66 гривні до 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць.

Тариф на гаряче водопостачання і водовідведення пропонується понизити на 22,7%: для приміщень, обладнаних лічильниками, - на 2,95 гривні до 10,05 гривні/куб. м (до червня діяв тариф 7,38 гривні/куб. метр), для приміщень без лічильників - на 10,34 гривні до 35,18 гривні за 1 людину на місяць (до червня - 25,89 гривні за 1 людину/місяць).

Тариф на холодне водопостачання і водовідведення пропонується залишити на діючому в жовтні рівні, - 2,87 гривні/куб. метр для приміщень з лічильниками і 15,87 гривні за 1 людину/місяць за відсутності лічильників.

Проекти підготовлені на виконання рішення Київської міської ради від 13 жовтня про доручення мерії понизити тарифи на опалювання і гаряче водопостачання з урахуванням меморандуму, підписаного між мерією, Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і енергопостачаючою компанією «Київенерго».

Управління приймає зауваження і побажання до проекту до 20 листопада.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня Тимошенко заявила про домовленість Кабміну і Києва про повернення з 1 листопада тарифів на житкомпослуги, які діяли до 1 червня.

Тоді ж Черновецький заявив, що мерія, згідно з домовленостями, вирішила понизити тарифи на компослуги (без квартплати) з листопада по травень 2010 року до рівня тих, що діяли до 1 червня.

Але вже на сесії Київради міськадміністрація повідомила про майбутнє зниження тільки тарифів на опалювання і гаряче водопостачання, тобто тих, для виробництва яких необхідний газ.

З 1 червня Київміськадміністрація підвищила тарифи на холодне і гаряче водопостачання, водовідведення і опалювання для населення на 48,8-104,1% та встановила квартплату окремо для кожного будинку.

У зв’язку з призупиненням їх дії Кабміном, мерія на серпень-жовтень встановила тимчасові тарифи, понизивши їх на 5% у порівнянні з підвищеними з 1 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.