ВО “Свобода” висунула Тягнибока на президентські перегони

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2009 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8224

22 жовтня 2009 року у Києві делегати XXI З’їзду Всеукраїнського об’єднання "Свобода" одностайно висунули кандидатуру Олега Тягнибока на посаду Президента України.

Про це повідомила прес-служба.

Лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода", кандидат на посаду Президента України Тягнибок під час свого виступу зазначив: "До цієї події ми йшли 18 років. У ці дні "Свобода" відзначає своє повноліття. 13 жовтня 1991 року відбувся установчий З’їзд, який проголосив створення Соціал-Національної партії України. Партія протиставила себе усьому тогочасному українському політикуму. "СНПУ - непримиренний супротивник комуністичної ідеології та політичних партій і суспільних рухів, які пропагують і втілюють її. … Всі інші політичні сили СНПУ вважає або націонал-колаборантами – зрадниками української революції, або націонал-романтиками – пустоцвітом української революції", – заявила СНПУ в своїй програмі та закликала усунути від влади комуністичну номенклатуру - таким чином духовно оздоровити українське суспільство, яке десятиліттями хворіло комунізмом.

"Для людей, які слідкують за нашими кроками цілком очевидно – "Свобода" не вчора вступила у боротьбу. На відміну від штучних політпроектів, що їх від виборів до виборів роздувають через трубку телевізора, наше об'єднання реально чинить спротив сваволі комуно-олігархічних кланів. Незалежно від того, вибори завтра чи через рік. Яскравий приклад, скажімо, - справа Лозінського. На відміну від інших - ми не партія-одноденка, не виборчий проект, не кишенькова іграшка номенклатури. За нами історія, люди, ідея і боротьба!. наголошується у повідомлені прес-служби.

"Сама по собі участь кандидата від "Свободи" у президентських перегонах - це вже знакове явище. Бо вперше за роки Незалежності націоналістична сила висуває власного кандидата на пост Глави держави. Це - національна альтернатива панівній лжееліті". - мовиться у повідомлені.

Прес-служба надала аргументацію такого кроку партії:

"Нас часом питають: чи реально ви оцінюєте шанси на перемогу? Чи не ліпше підтримати якогось іншого, більш "прохідного" кандидата?

По-перше. Націоналісти шансів не питають. Скажіть, а де були би ми сьогодні, якби наші попередники керувалися не великою метою, а нав'язаними кимось "шансами"? Якби те ж саме УПА, питалося чи є шанси на перемогу у війні проти стількох ворогів? Чи мали би ми тепер Незалежність? Чи говорили би взагалі про вибори президента України, і про те, в кого які "шанси"?

"Свобода" як націоналістична сила не живе миттєвими можливостями. Бо думає не про тимчасові вигоди, а про стратегічну мету, на відміну від бутафорних виборчих проектів. Кожні вибори ми розглядаємо лише як чергову необхідну сходинку на нашому шляху.

По-друге. Немає нічого більш хиткого, ніж покладатися на гадані "шанси". Знаєте, як розмаїті експерти оцінювали можливості "Свободи" перед останніми позачерговими виборами Тернопільській області? Ідучи на ті вибори, ми сказали: "Українські перемоги почнуться з Тернопілля". І вони почалися: на політичній карті України окреслилися зміни - вперше за роки Незалежності обласну раду очолив представник націоналістичної сили. Але це - лише перший крок. В окремій області Велику Україну не збудуєш.

Сьогодні під загрозою перебувають територіальна цілісність України, національна ідентичність і економічний суверенітет, майбутнє мільйонів українців. Усвідомлюємо, що тільки націоналісти можуть захистити українця від сваволі неукраїнської влади, повернути йому гідність та певність у завтрашньому дні, забезпечити можливість стати господарем власної долі і не почувати себе чужинцем на рідній землі. Потрібно повернути владу українцям і зупинити винищення титульної нації в Україні.

Потрібно усунути космополітичну псевдоеліту, яка сьогодні позбавляє українців майбутнього, а також покарати злочинців, які нищили нашу націю в минулому. Це можна здійснити тільки шляхом докорінного очищення влади через люстрацію і зміну системи влади". - говориться у повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.