У Грузії знають, яку зброю Росія застосовує проти України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.10.2009 01:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8229

Віце-прем’єр-міністр, міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Георгій Барамідзе сумнівається, що Росія може застосувати силу проти України заради повернення її до складу відновленної радянської імперії.

Георгій Барамідзе: “Росія підриває Україну вашими ж силами”

«Україна, - дійсно, не Грузія ... Якщо Росії не вдалося розібратися з Грузією, то що вже казати про більш сильну Україні. Вас так просто не здолати. Тому в Росії використовують найвитонченіший варіант впливу на вас - вони намагаються підірвати державу вашими ж силами», - сказав Барамідзе.

При цьому він зазначив, що в одній грузинській приказці говориться, що взяти бастіон найкраще зсередини.

«Створити контрольований хаос, атмосферу ненависті, підтримати всіх, хто йде один на одного, розпалювати атмосферу, - ось їхня зброя. Росія підтримає всіх, хто піде на ескалацію ситуації, усіх, хто підливає масло у вогонь», - додав Барамідзе.

Він вважає, що Росія зацікавлена в нестабільній ситуації в Україні.

«Росії потрібен хаос, щоб вони сказали Заходу: «Ось бачите, ми мали рацію - Україна не здатна самостійно жити, віддайте її нам, під нами вона нормально жила і буде спокійно жити далі. Ви їх не розумієте, вони ж не європейці, це наші брати, а не ваші, і ми з ними розберемося», - сказав віце-прем'єр.

Барамідзе вважає, що такий спосіб був би кращим для завоювання України та Грузії.

Коментуючи недавні заяви Дмітрія Мєдвєдєва, віце-прем'єр Грузії також наголосив, що Росія намагається відновити імперію, зокрема за рахунок України. Що Росія в цьому бажанні може піти досить далеко, якщо Україна і Грузія не вистоять.

«На всі конфлікти між вами, нами і Росією треба дивитися з погляду геополітики. Україна - ключ до Східної Європи. Якщо ви не вистоїте, то у Росії з'явиться карт-бланш, вона доб'ється домінування на цьому просторі. Якщо ми не вистоїмо, Росія контролюватиме Південний Кавказ, доступ центральноазіатських країн до Європи, - і тим самим візьме держави Центральної Азії під контроль. Україна і Грузія важливі для Росії своїм стратегічним розташуванням. Адже справа не в особистих конфліктах Саакашвілі і Мєдвєдєва, ні. У Росії є мета: знов завоювати вплив, як вони говорять, "ексклюзивний вплив", на ті держави, які були у складі Радянського Союзу. І вони дуже чесно про все говорять! Ось, Путін сказав, що вважає розвал СРСР найбільшою трагедією XX століття. Як ще по-іншому можна було виразити свої відчуття і плани? Розвал імперії зла для цієї людини - найбільша трагедія», - зазначив віце-прем'єр, відповідаючи на питання “КоммерсантЪ-Україна”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.