Коритна ломка. Йогоукраїнцям ширка - понад усе

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.10.2009 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8230

Згідно з протоколом засідання фракції НУ-НС, питання про довіру лідеру фракції Миколі Мартиненку жодного разу на порядок денного не ставилося. Фракція звернулася до керівництва парламенту, аби у подальшому не керуватися чутками, а офіційною інформацією засідань фракції.

Про це повідомив на брифінгу віце-спікер Микола Томенко.

Він зазначив, що українська влада продовжує дивувати світ, оскільки важко уявити країну, де б Секретаріат Президента чи сам Президент займався інтригами навколо керівництва парламентської фракції.

Між тим, Партія регіонів може створити тимчасову нову коаліцію спільно з фракцією "Наша Україна-Народна Самооборона".

Про це в кулуарах ВР заявив перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов.

"За інформацією, яка доходить до нас, у фракції НУ-НС дійсно йдуть переговори про зміну керівництва...якщо допустити, що за цим рішенням послідкує вихід НУ-НС з коаліції, тоді ми будемо вимушені думати, що буде далі....думаю, що коаліція неможлива через ідеологічні розбіжності, але можлива чисто коаліція більшості....і я допускаю, що може бути створена коаліція на тимчасовій основі з НУ-НС", - сказав він.

Можливі кадрові ротації у фракції НУ-НС - це результат політичних домовленостей між Секретаріатом Президента України і Партією регіонів.

Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції БЮТ у ВР Андрій Кожем'якін.

Він наголосив, що основною ціллю зміни керівництва фракції НУ-НС є вихід фракції з коаліції. "Заміна (Миколи) Мартиненка на, наприклад (В'ячеслава) Кириленка, який знову хоче повернутися до активної праці - це не головна ціль. Головна ціль - це оголошення про вихід з коаліції... Якихось юридичних наслідків це не має. Наслідки є лише політичні - розмови про відсутність в парламенті коаліції", - зазначив Кожем'якін.

На його думку, у випадку розвалу коаліції в парламенті залишиться ситуативна більшість, яка зможе приймати рішення.

Сам В'ячеслав Кириленко також підтвердив факт збирання підписів серед нардепів на предмет зміни керівництва фракції, при ому зазначивши, що ососбсто він цим не займається.

"Юридична зміна керівництва фракції, це питання до тих, хто цим займатиметься, хто безпосередньо займається збором підписів. Ця ініціатива виходила не від мене, але я думаю, цей збір підписів ініціювали ті колеги, які думають, що фракція повинна мати самостійну позицію, на яку зважають і коаліція, і опозиція, оскільки відомо, що останніми місяцями відбувається незрозуміле", - сказав Кириленко.

Більш відвертою була очільниця СП Віра Ульянченко. "Сьогодні дійсно активізувалася робота з даного напрямку, і цілком імовірно, що рішення про обрання В'ячеслава Кириленка (лідером фракції) буде прийнято", - сказала вона.

"Почекайте до п'ятниці. Думаю, завтра (23 жовтня) буде цікавий початок дня, і може бути виправлена та прикра помилка, якої припустилися 20 місяців тому (призначення уряду Юлії Тимошенко)", - сказав Ярослав Кендзьор, тоді як інші утримались від прогнозів.

Кендзьор також повідомив, що прихильники Кириленка збираються відправити у відставку заступника голови фракції "НУ-НС", лідера Народного руху Бориса Тарасюка.

Отже, хто ж так палко бажає ширки? За інформацією, яка стала відома, це - депутатські групи "За Україну", "Єдиний центр", УНП і група, яку пов'язують з Ігорем Коломойським. Тобто ті, хто пов'язує своє перебування у владі та особистий добробут виключно із регулярними візитами на Банкову.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.