Підковдрові інтриги сіамських близнюків папи Кучми помітили й в уряді

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.10.2009 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8236

Сьогодні із заявою щодо спроб братання у тимчасовій ширці Ющенка і Януковича виступив віце-прем’єр Олександр Турчинов.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява Першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова щодо неконституційних спроб створення ситуативної коаліції

Останнім часом чітко спостерігається повна синхронізація дій Президента Віктора Ющенка і його оточення та керівництва Партії Регіонів на чолі з Віктором Януковичем. Причому, все свідчить про повну спільну координацію дій, починаючи від спроби дестабілізації і розпуску парламенту і далі все проходить на наших очах: і синхронні дії зі зриву аукціону щодо продажу Одеського припортового заводу; спроби все зробити, щоб погіршити соціально-економічне становище, спроби дестабілізувати політичну й економічну ситуацію. Робляться синхронні дії, скеровані на руйнацію переговорів і співпраці Уряду з Міжнародним валютним фондом. І особливо яскраво все це демонструється під час фабрикації брудних, я б навіть сказав, мерзотних фальсифікацій проти представників Блоку Юлії Тимошенко, проти Уряду.

Також можна було побачити, як синхронно голосували представники Регіонів і оточення Віктора Ющенка в парламенті, коли йшлося про прийняття законопроектів, пов’язаних зі зміною соціальних стандартів, наслідком яких може стати не тільки шалена непрогнозована інфляція, але й найбільш небезпечне масове безробіття, коли можуть зупинятися підприємства, коли десятки, може, й сотні тисяч людей можуть бути позбавлені своїх робочих місць.

За участь у таких діях, які, в першу чергу, скеровані на спробу руйнації демократичної коаліції, на спробу повалення Уряду, за участь депутатів у таких діях роздаються гроші, нагороди, тобто все, що можуть використати пан Ющенко і пан Янукович, використовується у боротьбі проти Уряду.

Останні події свідчать про те, що нічого немає таємного, щоб не стало відомо всім. На ці дні планувалась дестабілізація у парламенті шляхом заміни керівництва фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» з тим, щоб забезпечити таким чином розвал, руйнацію коаліції і побудову нової коаліції. Причому традиційно відбувся фальстарт, з однієї сторони, Секретаріат Президента проголосив, що відбулися якісь зміни в коаліції, що є неправдою, і протягом парламентського дня ніяких протоколів, ні офіційних заяв з цього приводу не відбулося, з іншого боку, синхронно із заявою Секретаріату Президента відбувся виступ одного з лідерів Партії Регіонів пана Єфремова, який заявив про побудову найближчим часом технічної коаліції у складі ПР і НУНС.

Ми не проти побудови будь-якої коаліції, ми не проти того, щоб пан Ющенко співпрацював з паном Януковичем, аби б це не заважало боротьбі з кризою і розвитку нашої держави.

Але йдеться про інше. Мета - не тільки зберегти вплив і контроль над економікою олігархічних кіл, які, фактично, фінансують цей процес, зберегти корупційні механізми і схеми. Але ж все це намагаються робити антиконституційним шляхом.

Я хочу нагадати, що в Конституції передбачено, що одну коаліцію може замінити тільки інша коаліція. Ніякі ситуативні більшості, ніякі інші технології маніпулювання в парламенті коаліцію замінити не можуть.

Так само, один коаліційний Уряд може замінити тільки інший коаліційний Уряд. Інших механізмів Конституцією не передбачено.

Саме тому, ми спокійно би віднеслися, коли б Віктор Ющенко з Віктором Януковичем саме діяли не приховано, а відкрито, і винятково шляхом офіційної побудови нової коаліції. Будь ласка, будуйте коаліцію, беріть на себе відповідальність і демонструйте результат. Але ж йдеться про інше. Йдеться про те, що вони хочуть приховати свою дружбу і свій союз під умовною ситуативною більшістю. І саме ці плани фактично були зруйновані цими днями, хоча, безумовно, вони від них не відмовилися.

Я хочу попередити і пана Ющенка, і пана Януковича, і тих, хто разом з ними працює в цьому напрямку: будь-які конституційні шляхи – будь ласка, але ж спроби приховувати свої союзи у вигляді ситуативних більшостей, інших варіантів голосувань в парламенті і формувань якихось квазіурядів неконституційним шляхом, ми будемо розглядати як спробу антиконституційних заколотів і діяти відповідно до Конституції.

Ми визнаємо тільки конституційний шлях, і тільки цим шляхом будемо йти самі і примусимо йти інших. Діємо в межах Конституції, працюємо на нашу державу - от той принцип, який пропонує наш Уряд, який пропонує Демократична коаліція.

Я ще раз хочу підкреслити: ніхто не може заборонити дружити проти нас разом і Ющенку, і Януковичу. Але ж, будь ласка, тільки конституційним шляхом.

В той же час, я хочу вас проінформувати, що Уряд був, є і буде центром стабільності в Україні, Уряд діє в напрямку подолання кризових явищ. Ми маємо достатньо оптимістичні результати, які свідчать про зростання промислового виробництва і сподіваємося, що разом, об’єднавши всі зусилля, не зважаючи на спроби протидіяти нам як в парламенті, так і за його межами, ми здатні і подолати кризу, і забезпечити стабільний розвиток нашої держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.