Вячеслав Чорновіл загинув від рук вбивць

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 6.09.2006 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=824

Сьогодні під час прес-конференції у Дніпропетровську міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зробив сенсаційну заяву: за даними щойно поновленого розслідування обставин загибелі народного депутата України, лідера Народного Руху Вячеслава Чорновола, є достатньо підстав вести мову не про ДТП, а про вбивство.

«Як людина, що має на руках достатньо матеріалів, я переконаний, що народний депутат Вячеслав Чорновіл став жертвою вбивства, а не дорожньо-транспортної пригоди», - сказав Луценко.

Однак, міністр не повідомив більш детальної інформації, оскільки, за його словами, слідство веде ГПУ. «Якщо ГПУ вчинить згідно із законом, то громадськість дізнається про багато додаткових фактів щодо загибелі лідера Народного руху України», – сказав він. Разом із тим, він підкреслив, що слідчі МВС, які виконують доручення ГПУ у цій кримінальній справі, вже знайшли багато фактів, які дозволяють відтворити справжні обставини події злочину. Він також повідомив, що наразі має у цій справі значно більше документів, ніж повинен був мати, як міністр, оскільки певні співробітники СБУ та ГПУ бояться цього повторного розслідування.

Вячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі у березні 1999 року. За офіційною версією МВС, він загинув внаслідок випадкової ДТП під Києвом: автомобіль В.Чорновола врізався у «КамАЗ» з причепом, який розвертався на дорозі. Соратники В.Чорновола вважають його загибель політичним убивством.

Президент України Віктор Ющенко у серпні ініціював проведення додаткового розслідування обставин загибелі видатного державного і громадського діяча Чорновола. «Ми зараз повертаємось знову до того питання (загибелі) у вигляді чергового і нового доручення, яке дав я як Президент», - сказав Ющенко.

Зараз Генеральна прокуратура України проводить нову експертизу в справі загибелі Чорновола. Лише після цього Генпрокуратура ухвалить рішення про передачу документів до суду.

Від “Аратти”: Врешті, мабуть останніми, “пінкертони” із ГПУ та МВС, разом із “агентами-007” із СБУ, дійшли того ж висновку, що суспільство ще сім років тому. І ми громадяни, отримали можливість взнати про цей факт виключно завдяки “балакучості” цивільного міністра Луценка. Та слова Луценка – ще не факт, і тим більше – не гарантія того, що виконавці, підбурювачі та організатори політичного злочину опиняться в залі суду. Як не факт, що суд знов не буде проходити за завісою таємності. Бо, якщо журналіст Георгій Гонгадзе знав якусь страшну таємницю України, то народний депутат України Чорновіл – тим паче. І тим більше ми навіть й не маємо сумніву, що ця кримінальна справа не буде доведена до кінця, тобто, до обставин загибелі ще одного значного свідка у цій справі – генерала Юрія Кравченка. І напевно, ми ніколи не взнаємо, чи відповіли, відповідно до чинного законодавства, люди в погонах, які догоджаючи високому начальству, спалюжили присягу та свою офіцерську честь.

Втім, можливо цього разу станеться диво? Принаймні, всім було б корисно проглянути те, що писали журналісти із цього приводу раніше. І наш портал також.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.