Почалося. Хакери атакують ресурси політиків

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.10.2009 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8242

Невідомі зламали сайти кандидата в Президенти, депутата Верховної Ради Анатолія Гриценка і депутата парламенту Давида Жванії (обидва від фракції Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона”).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Жванії, а також на офіційному сайті Гриценка.

Згідно з повідомленням прес-служби Жванії, в ніч з 25 на 26 жовтня невідомі хакери зламали відразу три сайти: особистий сайт Жванії, особистий сайт Гриценка і сайт громадської організації Гриценка - «Громадянська позиція».

У повідомленні наголошується, що першим сайтом, на який було здійснено хакерську атаку, став особистий сайт кандидата в Президенти, депутата Ради Арсенія Яценюка (НУНС) і його громадської ініціативи «Фронт змін».

Далі, згідно з повідомленням, було зламано сайт Партії зелених, особистий сайт мера Києва Леоніда Черновецького і сайт Партії регіонів.

На зламаних сайтах було розміщено наступний текст:

«Цей злом - відповідь на злом сайту «Фронту змін», який був здійснений в результаті злочинної змови групою осіб. Змови проти Конституції та Кримінального Кодексу України. Змови проти Демократії та Свободи слова. Змови проти Українського Народу», - йдеться в тексті хакерів.

Також вони стверджують, що юристами зібрано докази змови і вони скоро будуть передані до суду.

Після повідомлення хакерів також розміщено постскриптум.

«Юлечка, а ти казала, не зможемо. Ми все зможемо. Твій А.Я.».

Хакери також розмістили вгорі напис HACKED by FRONT ZMIN.

Жванія вважає, що такі зломи сайтів можуть тільки спровокувати нові зломи у відповідь.

Станом на 10:00 з особистого сайту Гриценка і сайту громадської організації Гриценка повідомлення було знято. Сайт депутата Жванії наразі не працює

Нагадаємо, 6 жовтня невідомі зламали сайт Партії регіонів.

На зламаних сторінках сайту з’явився напис HACKED by FRONT ZMIN.

При цьому на зламаних сторінках також з’явилася інформація про те, що ці дії є відповіддю на злом сайту громадського руху «Фронт змін», який відбувся 2 вересня.

Від “Аратти”: За даними, які нам стали відомі з джерел, які заслуговують на довіру, на сайті Жванії особливої уваги хакерів удостоїлися матеріали, які стосуються отруєння Президента Віктора Ющенка.

Втім, кібертерористична складова передвиборчсої боротьби - не дивина. Вперше політичні кібератаки на українські політичні ресурси мали місце у 2004 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.