З паралельних світів. Ульянченко повідомила тамтешні рейтинги гаранта

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.10.2009 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8243

Глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко заявила, що в неї є закриті дані деяких російських компаній, згідно з яким рейтинг Президента Віктора Ющенка досягає 8%.

Про це вона сповістила в інтерв'ю Коммерсантъ-Украина.

"У мене є закриті дані деяких російських компаній. І мені відомі інші рейтинги - 5,5%, 6,5%, 7,2% і навіть 7,9%. І це при тому, що Президент Ющенко ще не почав проводити виборчу кампанію ", - заявила вона.

Ульянченко також назвала спонсорів вибрів кандидата у Президенти Ющенка це партія та її окремі члени.
"Я хочу зазначити, що ці вибори і ця кампанія мають величезну важливість для партії. Партії дається шанс структуруватися і показати свої організаційні можливості та свою роль. Адже відразу після завершення президентських виборів, у травні, відбудуться вибори до місцевих рад", - заявила вона .

Крім того, вона заявила, що Верховну Раду теж буде переобрано в 2010 році. "Будь-хто, перемігши на виборах Президента, буде зацікавлений у новому парламенті. Питання тільки в тому, коли вони відбудуться - навесні чи восени", - заявила вона.

Між тим, заяви, які лунають із Банкової вже викликали певні асоціації у нардепів.

"Коли на Банковій посилаються на якісь закриті дані російських соціологічних компаній й говорять, що рейтинг чинного глави держави Віктора Ющенка становить ледь не 7,9%, а не 2–3%, як вже більше року показують дані опитувань вітчизняних соціологічних служб, то такі заяви з Секретаріату президента слід сприймати не лише з іронією, а й з серйозною пересторогою. Адже, коли у 1999-му році окремі соціологічні служби відверто завищували рейтинг колишнього президента України Леоніда Кучми, то такі їх дії слугували інформаційним прикриттям для майбутніх фальсифікацій результатів голосування. І це при тому, що у Кучми й так була значна підтримка, особливо з боку бізнесових еліт та значної частини націонал-демократі", — вважає Юрій Гримчак.

На думку депутата, нині ж Банкова, не розраховуючи на підтримку народу та потужних політичних сил, може скористатися своїм останнім важелем впливу – адміністративним ресурсом.

"Так, як вона це зробила на виборах Тернопільської обласної ради, коли абсолютно непопулярна у народі партія "Єдиний центр" шляхом маніпуляцій з явкою виборців та бюлетенями зуміла набрати 14% голосів. Тож штучно завищувані рейтинги Ющенка цілком можуть слугувати майбутньому виправданню проведення президентських виборів за тернопільським сценарієм", — попереджає Гримчак.

"У цьому ж контексті закид Глави Секретаріату президента Ульянченко на адресу журналістів, які начебто несправедливо висловлюють претензії до глави держави, слід розцінювати як вказівку схвально оцінювати усі дії Ющенка. Тут Віра Іванівна права в одному – не президентська справа забезпечувати країну нафтою і газом! Однак, вона не сказала всю правду – наша країна не опинилася б у такій глибокій кризі, якби президент не втручався у нафтові й газові справи й не заважав урядові своїми указами вирішувати господарські питання. А ще Вірі Іванівні треба було нагадати про Віктора Ющенка, як про гаранта Конституції, котрий сам чи не щодня порушував норми Основного закону!", — додав Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.