МВС упередило замах на голову Меджліса кримських татар

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.10.2009 16:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8244

ГУ МВС України в АР Крим упереджно и знешкоджено спробу убивства Лідера Меджлісу кримських татар, відомого правозахисника і багаторічного політв’язня совєтського ГУЛАГу Мустафи Джемільова.

Представники радикальної організації «Ат-Такфір валь-Хиджра», затримані в кінці минулого тижня в Криму, мали намір убити голову Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемільова і його найближчих соратників.

Про це сьогодні на прес-конференції в Сімферополі повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

За словами міністра, Джемільов в особистій розмові з ним повідомив, що йому було відомо про винесений йому смертний вирок. Як пояснив Луценко, для різних радикальних організацій, що прикриваються ім'ям ісламу, «Меджліс є сьогодні каменем спотикання», оскільки виступає проти їх поширення в Криму і підтримує традиційний іслам.

Глава МВС також повідомив, що сьогодні має намір зустрітися з Джемільовим і обговорити дану ситуацію. Якщо голова Меджлісу напише заяву про надання йому озброєної охорони, Луценко не виключив, що така охорона йому буде надана.

Як повідомлялося раніше, в кінці минулого тижня співробітники СБУ разом з міліцією затримали на території Бахчисараю, Сімферопольського, Нижньогірського і Бєлогорського районів Криму п'ять чоловік, обвинувачених в організації екстремістської групи.

Під час обшуків в будинках членів групи вилучені автомат Калашникова з патронами до нього, вибухівка пластид з електродетонаторами, незареєстрована мисливська рушниця і декілька обрізів, а також компоненти для виробництва вибухових пристроїв. Крім того, знайдена пропагандистська література екстремістського характеру, матеріали, пов'язані зі зброєю і вибуховими пристроями, з тактики виживання і ведення бою в гірській та лісовій місцевості і в населеному пункті, протидії спецназу, карти і плани.

Як повідомив сьогодні міністр внутрішніх справ, всі затримані входили в незареєстровану радикальну організацію «Ат-Такфір валь-Хиджра», яка у ряді країн вважається терористичною і заборонена.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.