Після візиту Порошенка у Кремлі зрозуміли: без України російський флот не відбудуєш

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.10.2009 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8247

Росія готова разом з Україною будувати військові кораблі, заявив член комітету Державної думи РФ з питань оборони, голова загальноросійського Руху з підтримки флоту Міхаіл Ненашев.

Росія готова будувати разом з Україною військові кораблі в інтересах двох країн", - заявив, зокрема, Ненашев.

При цьому він запевнив, що Росія зацікавлена в кооперації з суднобудівними заводами Миколаєва, Херсона і київським заводом Ленінська кузня.

"У нас в цьому є потреба", - сказав депутат Держдуми, додавши, що якщо це не буде зроблено, то склад українських Військово-морських сил буде значно скорочено.

У той же час, російський чиновник зазначив, що Чорноморський флот РФ дає замовлення українським підприємствам на ремонт кораблів.

"У Миколаєві стоїть корабель на 70% готовий, ми готові вкласти в його добудову та забрати його, хоча він вже морально застарів, але це знак доброї волі", - сказав Ненашев не уточнивши, про який саме корабель йде мова.

Він вважає, що Росія не може провести з українською стороною переговори про це, тому що "в Києві постійно міняються думки з цього приводу".

Від “Аратти”: ми не знаємо, який саме недобудований корабель мав на увазі російський депутат, проте, якщо мовилося про крейсер "Україна", то продавати його Росії, нам, українцям, немає жодного сенсу.

Ми сподіваємося, що в наших спвгромадян вистачить розуму обрати пристойного головнокомандувача Збройних Сил, який зрозуміє, що справжнє призначення ВМФ - не охорона ставка від народу у Хоружівці, а захист економічних комунікацій України в акваторії світового океану. Насамперед, аби на українців не зазіхали кольорові корсари. Й не тільки вони.

А тому український флот має тримати на озброєнні щонайменше 3-4 таких крейсери і декілька десятків підводних човнів, а не тільки фрегати й корвети, яких, до речі, має бути теж не одиниці, а десятки.

Втім, зрозуміло, що українські суднобудівельники повинні будувати військові кораблі не тільки для свого флоту, а й для Росій та іних країн, включаючи НАТО.

Проте, щоб це сталося - країні потрібен справжній Президент, а не хуторянське чи блатне фуфло із булавою, із якою воно може хіба що бавитися як дитинча.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.