Коритна ломка. Йогоукраїнці сфальсифікували підписи нардепів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.10.2009 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8254

Микола Томенко висловив стурбованість ситуацією, коли у Верховній Раді був переданий та зареєстрований сфальсифікований Протокол нібито засідання фракції “Наша Україна –Народна самооборона” від 23 жовтня цього року.

Про це Томенко заявив під час брифінгу у парламенті.

Микола Томенко продемонстрував журналістам копію даного документа та повідомив, що він (Протокол) не містить жодних ознак засідання фракції, зокрема, відсутні номер Протоколу засідання та підписи посадових осіб фракції.

«Протокол взагалі не підписаний жодною посадовою особою фракції «Наша Україна – Народна самооборона», - сказав він.

Томенко також розповів, що даний Протокол складається з 5 листків і очевидно, що ці листки збиралися в різний час та під різними приводами. Крім того, із 38 депутатів, підписи яких містяться на цих листках, як мінімум двоє: Тарас Стецьків та Олександр Клименко вже зробили заяви, що вони не були на засіданні фракції і відповідно просять вважати їх підписи недійсними.

Окремо Томенко наголосив, що із «цих нібито 38 народних депутатів, які підписали згаданий документ, згідно з реєстрацією у Верховній Раді на 11 годину 23.10.2009р., - 14 осіб були відсутні у парламенті».

Підводячи підсумки, Заступник Голови ВР назвав два висновки, які можна зробити з цієї історії. «Перший висновок: йдеться про фальсифікований документ і наша фракція буде звертатися до Генеральної прокуратури про відкриття кримінальної справи за фактом шахрайства та службового підлогу», - наголосив він.

Томенко також нагадав, що у Верховній Раді вже мав місце один політичний скандал за фактом можливої фальсифікації закону, в результаті якого опозиція ініціювала звільнення Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. «Тому нам треба адекватно відреагувати на спробу фальсифікувати документи, підписані народними депутатами і не допустити більше таких кричущих фактів», - зауважив Томенко.

«Цілком очевидно, що синхронні заяви керівництва Секретаріату Президента та Партії регіонів 23 жовтня цього року про відставку керівництва фракції НУ-НС, можливий їх вихід з коаліції та створення технічної коаліції і тимчасового уряду говорить про спільні дії команд Віктора Ющенка та Віктора Януковича с спробі розвалу коаліції та підготовки до відставки діючого уряду», - означив другий висновок Томенко.

«За будь-яких обставин зрозуміло, що ця політична операція завершилась нічим і нова коаліція дійсно може бути створена, але вже після президентських виборів», - наголосив Віце-спікер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.