Президент Віктор Ющенко самовисунувся на другий термін

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.10.2009 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8258

Глава Української держави Віктор Ющенко заявляє, що йде в Президенти, щоб не допустити згортання демократії в країні.

Про це Ющенко сказав, виступаючи на майдані перед ЦВК після того, як здав документи на реєстрацію кандидатом в Президенти.

Він подякував всім, хто прийшов на майдан, наголосивши: «Я впевнений, що ми разом, і в мене немає сумніву, що ми переможемо».

Він підкреслив, що хоче пояснити, чому він пішов на такий крок.

«Щоб, не дай Бог, в когось не виникла думка, що я, Ющенко Віктор Андрійович, думаю про владу. Ні! Справа не в цьому», - сказав Президент.

Він зауважив, що хоче, щоб всі подивилися, що робиться сьогодні в українській політиці.

«Чи не здається вам, що те, що відбувається в урядовій політиці, парламентській політиці – це є загрозою для двох самих святих речей – нашої незалежності і нашої свободи. Чи не здається вам, що стеля в нашій хаті опускається. Що дихати з кожним днем стає все важче і важче», - зауважив він.

Він також розкритикував те, що сьогодні урядова політика перетворюється в шоу та концерти.

Від “Аратти”: ми, як виборці, які свого часу підтримували Ющенка на Майдані, маємо конституційне право висловити свою думку щодо Президента Ющенка та його сьогоднішнього шоу перед ЦВК.

По-перше, ми б порадили вам, Вікторе Андрійоіичу, не плутати терміни. А саме: "демократія" і "демагогія". Ваша особиста прихильність до демократії проявилася у всій красі буквально одразу після восідання на стілець у кабінеті на Банковій. Яскравими ілюстраціями цього стали паркан навколо колишньої будівлі ЦК КПУ ( якого не було під час окупаційної комуністичної чи нацистської влади) та ваше публічне висловлювання щодо "кілера найманого" на адресу українського журналіста, який насмілися оприлюднити походеньки "сина бога" тобто вашого сина, Вікторе Андрійовичу. Втім, були й інші, не менш яскраві приклади, які, якщо ви побажаєте ми можемо навести.

По-друге. Ми, виборці, які вибрювали на Майдані своє право на вибір, ні скільки про це не шкодуємо. Це ви, Вікторе Андрійовичу, із когось дива подумали, що ми були ладні вмерти за вашу булаву. Насправді, ми були ладні вмерти за свою свободу і нвід'ємні права. А це не має жодного стосунку до вашої персони.

По-третє. Ми б просили вас припинити брехати. Зокрема, про те, що вас влада не цікавить. Бо ми, громадяни України, аж ніяк не дурні і не біомаса, якими ви нас, очевидно вважаєте. Бо якби вас влада не цікавила й не була самоціллю, то напевно, ви б не улатовували війну проти уряду та парламенту, не руйнували владу своєї країни. І тим більше б не ганьбилися, роздмухуючи щоки із сміхотворним рейтингом, а тихо вибачилися перед народом та пішли у відставку.

І останнє. На відзнаку від вас, Вікторе Андрійовичу, ми, виборці, читали запропонований вами проект Конституції. Тільки от з демократією та нашими громадянськими правами там, як раз - ніяких гарантій. А от із вашими особистими правами та панів із самозваної еліти - все красиво. Тільки не для демократичної держави ХХІ століття, а для федальної конституційної монархії, типової для Європи, але три-чотири століття тому. І ви, Вікторе Андрійовичу, не шляхетний пан із правом влади за народженням, а простий громадянин, якому суспільство тимчасово довірило владу. Очевидно - помилково.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.