Хворих лікуватимуть незалежно від місця проживання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.10.2009 19:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8270

Міністерство охорони здоров’я України заявляє, що в жовтні в західних областях України, за попередніми даними, від пневмонії померли 20 осіб.

МОЗ закликає усіх громадян у разі появи симптомів грипу або інших гострих респіраторних вірусних захворювань негайно звертатися до лікарів.

Про це сьогодні, 28 жовтня, під час прес-конференції заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

За його даними, за період з 13 жовтня у Тернополі 95 осіб були госпіталізовані, з них 25 у важкому стані (7 дітей і 18 дорослих), померли 10 осіб. Крім того, у Львові за період з 1 жовтня на стаціонарному лікуванні перебувало шість чоловік, чотири померли. В Івано-Франківську з 13 жовтня шість чоловік померли, госпіталізовано 25 осіб, з них сім у важкому стані.

Лазоришинець нагадав, що в 2008 році від пневмонії в Україні померло 6 тис. 465 осіб, а хворіли понад 238 тис.

"Ситуація, що склалася пов'язана з діагнозом пневмонія", - сказав, у свою чергу, головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол.

При цьому він також наголосив, що всім госпіталізованим були проведені тести на наявність вірусу A/H1N1, які дали негативний результат.

Відповідаючи на запитання про те, чи можна виключити, що причиною смерті людей у західних областях став вірус А/Н1N1, присутній на прес-конференції головний санітарний лікар України Олександр Біловол сказав: "У цьому житті нічого не можна відкидати".

Він зазначив, що в цілому на сьогодні в державі ситуація з грипом контрольована, відзначається зростання порогу захворюваності тільки в західних регіонах країни за останні півтора тижні ".

Біловол повідомив, що міністерство охорони здоров'я доручило медичним установам обслуговувати пацієнтів з простудними захворювання незалежно від місця їх проживання та реєстрації для попередження виникнення епідемії.

"В одному з пунктів плану заходів в даній ситуації (різкого підвищення захворюваності) чітко сказано, що чи іногородні, чи приїжджі, вони можуть у будь-яку поліклініку, будь-яку лікарню звернутися - і їм там буде надана невідкладна допомога", - сказав він.

За слова Біловола, у ці регіони направлено комісію для з'ясування обставин причин смерті цих людей. Також він зауважив, що у випадках із летальним результатом пацієнти звернулися до лікаря не в перші дні захворювання, а пізніше (до тижня).

У цьому контексті головний санлікар закликав усіх українців у разі появи симптоматики грипу або інших гострих респіраторних вірусних захворювань негайно звертатися до лікаря, щоб не допустити розповсюдження грипу по Україні.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 28 жовтня, міністр охорони здоров'я України Василь Князевич підтвердив дев'ять смертей у Тернопільській області від пневмонії.

Крім того, сьогодні ж начальник відділу охорони здоров'я міськвиконкому Дрогобича Андрій Шевкенич заявив, що за останній тиждень через ускладнень грипу померли чотири людини.

Сьогодні вранці в перинатальному центрі Івано-Франківська через легеневе захворювання померла вагітна жінка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.