Епідемія. У Тернополі масово скуповують ліки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.10.2009 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8275

Мешканці Тернополя масово скуповують профілактичні ліки від грипу. У міських аптеках спостерігається дефіцит препаратів, які пригнічують активність вірусів групи А і В, а також марлевих пов’язок.

Дефіцит препаратів самі аптекарі пояснюють тим, що дистриб'ютори не встигають завозити ліки в аптеки.

В аптекоуправлінні Тернополя стверджують, що в аптеках міста ще є залишки препарату Арбідол і марлевих пов'язок, ціни на них не підвищують.

Водночас, як передає кореспондент Інетерфакс-Україна, у деяких аптеках ціни на марлеві пов'язки зросли вдвічі - з 60 копійок до 1,2 грн.
Як повідомляє Zaxid.net, на базі Тернопільського державного медичного університету діє цілодобова гаряча телефонна лінія з питань профілактики ГРВІ та грипу. Як повідомили у Тернопільській ОДА, за консультаціями можна звертатися за телефоном: 42-20-63, 42-20-64, 42-20-65.

Водночас, міністр охорони здоров'я Василь Князевич заявив, що в Тернопільській області зафіксовано 12 випадків смерті від вірусної інфекції.

Він повідомив, що 17 хворих у Тернопільській області перебувають у важкому стані. За його словами, поки немає точної інформації про причину виникнення захворювання.

Міністр зазначив, що вчені працюють над з'ясуванням того, який саме вірус спричинив хворобу - сезонний грип, або грип A (H1N1). Князевич прогнозує остаточне визначення до 3 листопада вірусу, що спровокував захворювання і призвів до смерті в західних областях.

Як повідомлялося раніше, Міністерство охорони здоров'я заявило, що в жовтні у західних областях України, за попередніми даними, від пневмонії померли 20 осіб. МОЗ закликав усіх громадян у разі появи симптомів грипу або інших гострих респіраторних вірусних захворювань негайно звертатися до лікарів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.