Колишній фаворит Ющенка і Балоги виявився дрібним неуком-аферистом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.10.2009 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8277

Головна держслужба встановила відсутність вищої освіти в екс-заступника голови СБУ Андрія Кислинського.

Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів заявив начальник Головного управління держслужби Тимофій Мотренко.

"Жодних документальних підтверджень про вступ і навчання в Київському національному університеті ім. Шевченка ми не знайшли", - сказав він.

За словами Мотренка, відомство направило запити в усі місця роботи Кислинського: апарат Верховної Ради, секретаріат президента та СБУ.

У результаті було встановлено, що в листопаді 1998 року Кислинський, коли він у перший раз потрапив на держслужбу, не надав інформацію про те, що він учиться в Київському національному університеті.

Водночас в автобіографії Кислинський указав, що з 1996 року він навчається в Київському національному університеті культури і мистецтв.

Головна держслужба направила запит у зазначений вищий навчальний заклад й установила, що з 1997 по лютий 1998 року Кислинський у цьому ВНЗ вчився на першому курсі на факультеті зв'язків із громадськістю та піару, але був відрахований за несплату.

Інших документальних підтверджень навчання Кислинського у вищих навчальних закладах, за словами Мотренка, немає.

Як відомо, комісія Міносвіти та науки, що перевіряла справжність диплома Кислинського про вищу освіту в Київському національному університеті ім. Шевченка, встановила, що Кислинський у цьому вузі не навчався.

Тим часом МВС передасть матеріали перевірки Головдержслужби щодо диплому Кислинського в Генпрокуратуру для порушення кримінальної справи.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Ми отримали звернення держслужби (Головного управління держслужби)... Ми візьмемо матеріали службової перевірки держслужби і направимо їх до Генпрокуратури для порушення кримінальної справи", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.