Епідемія. У лікарнях Львова можуть ввести надзвичайний стан

Автор/джерело -  © Захід. net



Дата публiкацiї - 29.10.2009 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8280

У разі, якщо грип та ГРВІ розвиватимуться у такому ж темпі, медичні заклади Львова перейдуть на семиденний робочий тиждень та залучать додаткову кількість медичного персоналу.

Про це 29 жовтня під час прес-конференції повідомив головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги, координатор Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Мирон Борисевич.

«Вже сьогодні медики не можуть впоратись з кількістю хворих. За останній тиждень кількість викликів медичних служб зросла з 70-77 до 185-197. У зв’язку з цим міський голова підписав розпорядження «Про заходи щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій», - зазначив Мирон Борисевич.

Згідно з цим розпорядженням, в лікувально-профілактичних закладах вже впроваджено обов’язкове використання марлевих масок та пов’язок, а стаціонарних хворих заборонено відвідувати у період складної епідемічної ситуації.

Крім того, у разі потреби медичні заклади мають право залучити додаткову кількість медичного персоналу для надання медичної допомоги хворим (лікарів усіх спеціальностей, інтернів, студентів 5-6 курсів та лікарів усіх курсів післядипломної освіти Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького). Також у разі потреби поліклініки перейдуть на семиденний робочий день, а у лікарнях виділять окремі палати та бокси для пацієнтів, хворих на грип, з метою їх ізоляції.

Щойно голова Львівської ОДА Микола Кміть підписав розпорядження про оголошення у Львівській області карантину.

Станом на 11.00 29 жовтня на Львівщині від інфекції померло 10 осіб: 5 львів’ян, 3 мешканців Дрогобицького району та двоє – міста Дрогобич. Серед них – одна дитина віком 11 років.

Також 4 вагітних жінки з діагнозом пневмонія перебувають у блоці інтенсивної терапії Львівської обласної клінічної лікарні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.