Тігіпко назвав фішку Януковича безвідповідальним популізмом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.10.2009 17:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8281

В Україні нікому зупинити безвідповідальний популізм парламенту.

Про це заявив екс-міністр економіки та екс-глава НБУ Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба.

«Готовність президента підписати закон про підвищення соцстандартів свідчить про розпад системи влади в Україні. Напередодні нових президентських виборів жоден із гравців не бажає зупинити шалений популізм парламенту». Так колишній міністр економіки України Сергій Тігіко прокоментував відмову Віктора Ющенка ветувати ухвалений парламентом 20 жовтня закон.

«Ющенко в даному разі діє не як глава держави, а як кандидат у президенти. Для виконання закону тільки в цьому році потрібно більше 8 млрд грн, яких у скарбниці немає. Крім того, набуття законом чинності суттєво ускладнить отримання четвертого траншу МВФ, без якого бюджет не буде виконаний навіть у чинній редакції», - говорить Тігіпко.

На його думку, для виконання закону наступного року доведеться або різко посилити фіскальний тиск на економіку, заганяючи її в тінь, або додатково емітувати близько 70 мільярдів гривень, що спричинить гіперінфляцію.

«Зрозуміло, коли в популізмі змагаються депутатські фракції, які звикли до безвідповідальності. Але включення в цю гру президента є прямою загрозою національній безпеці», - стверджує політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.