Епідемія. На залізниці вводять особливий режим

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 30.10.2009 15:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8290

Рух залізничного транспорту в Україні буде обмежено.

Про це заявив журналістам у кулуарах Кабміну міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

"Жити треба далі, але рух буде обмежено", - сказав він, відповідаючи на питання, чи планується обмежити в Україні рух залізничного транспорту.

Нагадаємо, сьогодні раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, пересування людей між областями та за кордон може бути обмежено.

"Я хочу, щоб ми чітко з'ясували всі питання, пов'язані із перетином кордонів. Щоб ми з'ясували всі наші дії, які дадуть можливість контролювати пересування людей між областями, щоб ці пересування були під контролем, і відбувалися тільки в особливих випадках", - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні Князевич заявив, що Україна увійшла до епідемії грипу А (H1N1). Підтверджено одинадцять випадків зараження і загибелі людей від грипу А (H1N1).

Уряд також ввела спеціальні правила перетину кордону в межах України.

Про це після позачергового засідання уряду, на брифінгу, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Сьогодні ми затвердили спеціальні правила перетину кордону і вони будуть такі, що все, що стосується перетину кордону буде максимально посилено, буде багаторазово збільшений персонал, який буде контролювати перетинання кордону... Також буде здійснювання спеціальний тест-контроль тих людей, які будуть мати хоча б мінімальні прояви на респіраторні захворювання. Крім того, що стосується перетинання по країні то зараз готуються спеціальні інформаційні відео, аудіо та друковані повідомлення, де буде звернення до людей, щоб вони мінімізували пересування територією України", - зазначила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.