Епідемія. У Львові тривожна ситуація

Автор/джерело -  © Захід. net



Дата публiкацiї - 30.10.2009 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8293

З державного резерву в області Львів отримав 100 упаковок препарату “Таміфлю”, який використовують для лікування свинячого грипу.

Про це сьогодні, 30 жовтня, під час брифінгу повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Олег Березюк.

Медикаменти передано до лікарні швидкої допомоги. За словами Березюка, препарат ефективний у перші 2-3 дні хвороби. "Наскільки мені відомо, цей препарат перебуває у вільному продажу у Польщі", – сказав чиновник.

Березюк також додав, що у лікувальних закладах введено жорсткий санепідрежим, продовжено до 20.00 роботу міських поліклінік.

"Львівська міська рада виділила увесь свій транспорт на допомогу лікарям, разом з тим, на вихідних Асоціація перевізників надасть допомогу для перевезення лікарів на виклики", – сказав Олег Березюк.

Він поінформував також, що з відпустки відкликано начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба.

Між тим, ресторатори Львова готові призупинити роботу своїх закладів у зв’язку з епідемією грипу.

Як повідомив директор мережі концептуальних авторських ресторанів "!Фест" Юрій Назарук, зараз ресторатори обговорюють, як їм діяти.

За його словами, вони готові тимчасово призупинити роботу своїх закладів, однак бояться, що це спричинить ще більшу паніку. За словами Назарука, працівникам ресторанів "Фест" маски шиють з марлі, оскільки їх немає де купити.

"Я був сьогодні в Дніпропетровську, в Києві, у Львові – всюди схожа ситуація. Також ми закупили мішки з часником, цибулею для наших працівників", – зазначив Назарук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.