Надзвичайного стану не вводитимуть. Поки що

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.10.2009 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8296

На сьогоднішньому засіданні РНБО питання введення надзвичайного стану в країні через поширення грипу А/H1N1 не обговорювалося.

Про це повідомила секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова після засідання РНБО, яке відбулося у закритому для преси режимі.

За словами Богатирьової, сьогодні уряд ухвалив рішення ввести карантин у дев'яти областях України і визначив третій рівень небезпеки.

Таким чином, Богатирьова фактично повторила зроблені раніше сьогодні заяви прем'єра Юлії Тимошенко за підсумками позачергового засідання Кабміну.

У нинішній ситуації, сказала секретаря РНБО, фахівці повинні розробити план заходів щодо нерозповсюдження інфекції на інші регіони України, провести роботу з інформування громадськості про ситуацію, захистити медпрацівників, які мають контакт з хворими.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 30 жовтня Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення звернутися по гуманітарну допомогу щодо надання ліків проти грипу A/H1N1. Президент Віктор Ющенко доручив терміново провести в Україні ліцензування вакцини. За словами секретаря РНБО, країни, в яких виготовлена ця вакцина, зокрема, США, Франція, Італія та інші, повідомляють про готовність надати цю вакцину як гуманітарну допомогу, якщо вона буде проліцензована в Україні.

Міністерство охорони здоров'я України сьогодні, 30 жовтня, повідомило про початок епідемії каліфорнійського грипу A/H1N1 у країні. МОЗ отримало підтвердження свинячого грипу в одного з померлих, крім того, свинячий грип зафіксували у ще десяти госпіталізованих.

Кабінет міністрів ввів заборону на проведення масових заходів по всій Україні у зв'язку зі загрозою епідемії свинячого грипу. Перенесені всі заходи у рамках передвиборчої кампанії, зокрема, презентація передвиборчої програми Віктора Ющенка, запланована на 1 листопада.

У всіх навчальних закладах країни оголошені тритижневі канікули. На території дев'яти західних областей України - Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській - вводиться карантин.

За даними Міністерства охорони здоров'я, оприлюдненими у другій половині дня 30 жовтня, станом на ранок 30 жовтня кількість хворих на ГРВІ в Україні склала 81 тис 487 осіб, серед яких 33,5 тис дітей. Госпіталізовано всього 2341 осіб, із них 1100 дітей. Є дані про 33 смертельні випадки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.