Тарас Чорновіл звинувачує Генпрокуратуру

Автор/джерело -  © «ForUm»



Дата публiкацiї - 7.09.2006 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=830

З`явилися факти, що свідчать про те, що Генпрокуратура, можливо не зовсім зацікавлена в тому, щоб довести цю справу до реального завершення.

Син Вячеслава Чорновола, Тарас - народний депутат України, член партії Регіонів

Народний депутат України Тарас Чорновіл (фракція Партії регіонів) вважає, що Генеральна прокуратура гальмує розслідування справи про загибель його батька, лідера Народного Руху України Вячеслава Чорновола.

Таку думку Чорновіл висловив у середу в прямому ефірі телеканалу «1+1».

"З'явилися факти, що свідчать про те, що Генпрокуратура, можливо не зовсім зацікавлена в тому, щоб довести цю справу до реального завершення. Раптом з'явилися дивні обставини у справі одного з учасників вбивства: координатор вбивства, який був поруч у машині, і було доведене експертизою, що він був отруєний, з'являються інші моменти. І раптом Генпрокуратура починає заперечувати ці моменти", - сказав Чорновіл.

В той же час депутат підкреслив, що реакція Генеральної прокуратури "з'явилася зразу ж після заяви Ющенка про те, що він сумнівається, що це було звичайне ДТП". "З'являється заява Генпрокурора Медведька (Олександр Медведько – ред.ForUm) про те, що деякі обставини у цій справі, на яких багато що тримається, є вигаданими", - пояснив син загиблого лідера НРУ, передає «Інтерфакс-Україна».

Коментуючи заяву міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про те, що загибель Чорновола не була випадковою і МВС має у своєму розпорядженні відповідні матеріали, Чорновіл сказав: "Ті документи, про які говорив Луценко - це документи про один із замахів, що готувалися, на Вячеслава Чорновола. Він мав відбутися, але через порядність і людяність особи, яка була до цього причетна, не відбувся".

"Я сподіваюся, що ми зможемо об'єднати зусилля і все-таки довести цю справу до завершення і вона буде розслідуваною", - додав син загиблого депутата.

Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області під Борисполем. Автомобіль, в якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався в вантажівку з причепом, що розверталася. Деякі політики заявили про можливість того, що вантажівка на нічній трасі з'явилася не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок.

В кінці серпня поточного року Президент України Віктор Ющенко доручив провести нове розслідування за фактом загибелі Чорновола. У зв'язку з цим Генеральна прокуратура проводить нові автотехнічні експертизи у справі загибелі лідера НРУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.