Епідемія. Ціновій вакханалії у аптеках буде покладено край

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.10.2009 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8301

Державна податкова адміністрацією разом з Державною ціновою інспекцією та Державною інспекцію з контролю якості за лікарськими засобами з понеділка розпочне перевірку аптек на предмет наявності ліків від грипу та ГРВІ та цін на них.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила під час Всеукраїнської селекторної наради з головами облдержадміністрацій та мерам міст з питань протидії епідемії грипу.

За її словами, ці контролюючі органи повинні будуть перевіряти усі аптеки на наявність у них мінімального пакету медичних засобів, перелік яких затверджений Міністерством охорони здоров’я. Крім того, Глава уряду зауважила, що здійснюватиметься перевірка на предмет зловживання у сфері ціноутворення на лікарські засоби у аптеках.

«Ми не допустимо мародерства у цій складній епідеміологічній ситуації», - підкреслила прем’єр-міністр. Вона наголосила, що всі аптеки, які порушуватимуть встановлені вимоги будуть негайно позбавлятися ліцензій без права їхнього повернення.

Прем`єр-міністр доручила Міністерству економіки спільно з Державною інспекцією з контролю за цінами зафіксувати оптові ціни на всі медичні препарати. "Це надзвичайно важливо, щоб Міністерство економіки дало орієнтацію, як для закупівель по імпорту, так і для закупівель на внутрішньому ринку», - відзначила Тимошенко.

За її словами , Мінекономіки та Держінспекція з контролю за цінами мають створити робочу групу для встановлення та фіксації оптових цін на лікарські препарати, а також на медичне обладнання.

Типошенко повідомила, що всі лікарні в Україні безкоштовно будуть забезпечені всіма необхідні першочерговими медичними засоби і обладнанням для лікування та профілактики інфекції грипу.

За її словами, одним із найважливіших напрямків роботи уряду є забезпечення лікувальних закладів, які надають першу допомогу громадянам, усіма необхідними лікарськими засобами у повному обсязі. Прем’єр-міністр нагадала, що уряд прийняв рішення про виділення необхідних коштів для боротьби з проявами епідемії в Україні.

Крім того, Тимошенко доручила Міністерству охорони здоров’я, облдержадміністраціям, Раді Міністрів Криму, міськім владам Києва та Севастополя забезпечити створення додаткових місць у лікарнях та санаторіях для розширення можливостей прийому громадян з вірусними захворюваннями.

"Для голів обласних державних адміністрацій, районних державний адміністрацій, для Ради міністрів Автономної Республіки Крим я зараз прошу сформулювати завдання, яке стосується вивчення всіх резервних можливостей щодо створення додаткових місць для здійснення допомоги людям", - заявила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.