Епідемія. Ситуація залишається напруженою, військові готові надати допомогу населенню

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 31.10.2009 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8303

За неофіційними даними на цей момент пошесть забрала життя 43 українців.

Про це повідомив 5 канал.

Повідомляється про нові випадки смерті від пневмонії в Одеській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях.

Між тим, у Збройних силах України на 31 жовтня немає жодного хворого на грип А (H1N1).

Про це на прес-конференції повідомив начальник Головного медичного управління, начальник медслужби ЗСУ Петро Мельник.

"Санітарно-епідемічна ситуація у ЗСУ в цілому стабільна... Сьогодні на грип А (H1N1), а тим більше на каліфорнійський грип хворих віськовослужбовців немає", - зазначив Мельник.

При цьому він додав, що на даний момент, в ізоляторах знаходиться близько 400 військовослужбовців, які хворі на ГРВЗ. З його слів, ті військовослужбовці, які прийшли до армії відповідно до призову, зараз проходять 3-денний карантин. "І у разі не виявлення жодних ознак хвороби, вони почнуть виконувати обов'язки", - сказав він.

Також Мельник наголосив, що у ЗСУ проводиться профілактика серед військовослужбовців. "Щоденно видаються імуностимулятори... і тричі на день військовослужбовців оглядають на предмет наявності ознак захворювання. У разі виявлення таких ознак, їх госпіталізують до ізоляторів", - зазначив Мельник.

Він повідомив, що Міноборони України готово надати послуги п'яти мобільних лабораторій з метою виявлення грипу А (H1N1) серед населення.

"Вчора, під час розмови з міністром охорони здоров'я Василем Князевичем, ми чітко засвідчили, що Міноборони має можливості ідентифікувати каліфорнійський грип. Зараз у нас є п'ять мобільних лабораторій, які за першим наказом можуть оперативно виїхати і на місці роботи експрес вивчати аналізи на виявлення такого грипу... Ми також можемо надати допомогу особистого складу лікарів ЗСУ", - сказав Мельник.

Він також повідомив, що у Західній Україні вже на резерві тримаються 30 реанімаційних ліжок і більше 1000 ліжок для хворих на респіраторні захворювання в госпіталях Міноборони України.

Мельник також наголосив, що сьогодні вже 30 бригад, які мають реанімобілі, санітарний транспорт, як для наземної, так і для повітряної евакуації готові приступити до роботи.

"Вчора вони вже пройшли тренування і за першим наказом армія готова надати допомогу мирному населенню ", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.