Епідемія. Президент Ющенко відвідав Львів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.10.2009 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8304

48 людей уже стали жертвами епідемії грипу в Україні, заявляє Президент України Віктор Ющенко.

Про це він сказав під час наради з головами облдержадміністрацій західних регіонів у Львові.

"48 людей померли на території України, і захворіло вже понад 150 тисяч", - сказав Ющенко.

За його словами, найбільше зростання захворюваності спостерігається сьогодні у Львівській області. Як зазначив Президент, у порівнянні з минулими днями, захворюваність зросла в 4-5 разів, зараз число хворих на ГРВІ та грип у Львівській області складає понад 60 тис. осіб.

Президент, виступаючи на нараді, закликав політиків поступитися місцем на телеекранах та шпальтах газет фахівцям-медикам.

"Я хочу підкреслити, що в ці непрості часи треба слухати фахівців і припинити політизацію цього питання, дайте можливість з'явитися в ефірі фахівцям", - сказав Ющенко.

Також Глава держави знову звернувся до ЗМІ з проханням не спекулювати на неперевірених фактах, які тільки можуть погіршити ситуацію.

Президент підкреслив, що основним органом, який несе відповідальність за всі дії, є Міністерство охорони здоров'я України, і потрібно прислухатися саме до його рекомендацій.

"Свого часу МОЗ програло баталію по вакцинації і тому, за словами Ющенка, існує недовіра до того, що кажуть медики, та органи влади повинні зробити все, щоб цю довіру до медиків повернути," - підкреслив Ющенко.

"Треба визнати, що єдиною відповідальною структурою по боротьбі з епідемією є МОЗ. Нам потрібен єдиний план дій, і тоді ми досягнемо успіху", - сказав Президент.

Також Ющенко сказав, що сьогодні треба зробити все, щоб підтримати дії уряду та Міністерства охорони здоров'я, щоб через 6-7 днів можна було відзвітувати про успіхи у боротьбі з цією хворобою.

"Ми повинні показати, що ми можемо провести такі успішні дії", - додав він.

Як повідомлялося раніше, станом на суботу, 31 жовтня, в Україні офіційно підтверджено 13 випадків зараження грипом каліфорнійської мутації (грип A/H1N1), в тому числі один випадок зі смертельним результатом.

30 жовтня Україна визнала третій, найвищий рівень загрози розповсюдження епідемії грипу в країні.

У всіх навчальних закладах країни оголошено тритижневі канікули. На території дев'яти західних областей України - Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській - ввведено карантин.

Кабінет міністрів ввів заборону на проведення масових заходів по всій Україні у зв'язку із загрозою епідемії свинячого грипу. Перенесено всі заходи в рамках передвиборчої кампанії, в тому числі презентацію передвиборчої програми Віктора Ющенка, що планувалася на 1 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.