Карантин в Україні - перший крок до надзвичайного стану

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 31.10.2009 21:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8308

Із загрозою епідемії грипу в Україні заборонили проведення масових заходів. Однак не всі вважають доцільним обмеження пересування людей і запровадження загальнонаціонального карантину.

Обмежити пересування людей по всі території України та закрити кордони не можливо, впевнений експерт з міграційної політики Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак. В інтерв’ю «Німецькій хвилі він сказав, що органи державної влади можуть своїми рішеннями відправити дітей на канікули, скасувати масові заходи, але навряд, чи зможуть обмежити пересування людей, оскільки не має правового регулювання поняття карантин.

Часткове обмеження можливе

Далі Чумак зауважив, що частково може бути запроваджено обмеження для пересування українців, якщо в певній зоні, буде оголошена епідемія свинячого грипу, а регіон визначений територією надзвичайного стану. «Спочатку треба режим надзвичайного стану, тоді можна й обмежувати, бо це правовий режим. Подібне в нас уже було в Криму, коли був пташиний грип: частково обмежувалося пересування людей», - зауважує Віктор Чумак.

На кордоні бракує належного оснащення

За словами експерта, заборонити українцям виїжджати за кордон і в’їжджати на територію України іноземців буде проблематично через відсутність належного контролю. Зокрема, українські прикордонники не мають у достатній кількості теплових рамок, які реагують на підвищену температуру людини. Чумак стверджує, що повністю припинити рух в країні не можливо, оскільки країну паралізує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.