Сьогодні вночі у Київ прибуде перша партія дефіцитних ліків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.11.2009 20:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8316

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Міністр закордонних справ Петро Порошенко достроково забезпечили екстрену закупівлю та завезення в Україну сьогодні вночі літаком в аеропорт Бориспіль 300 тисяч доз лікарського препарату “Таміфлю”.

Про це повідомила прес-служба.

Цієї кількості препарату повністю достатньо для того, щоб забезпечити всі лікарні та «швидкі допомоги» України цим лікарським засобом. Всі громадяни України, хто звернеться до лікарень, у разі необхідності отримають цей препарат невідкладно та безкоштовно.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Міністр закордонних справ о 00:30 годині ночі (2 листопада) зустрічатимуть цей вантаж в аеропорту «Бориспіль» та розсилатимуть його по регіонах України.

До Порошенка і Тимошенко має намір приєднатися очільнк Секретаріату Президента Віра Ульянченко.

За версією прес-служби СП, Порошенко виконував доручення гаранта, а не рішення штабу боротьби з епідемією (що уся Україна бачила у прямому ефірі телебачення).

Порошенко провів переговори безпосередньо з виробником зазначеного антивірусного препарату - компанією «Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд.». Відтак вночі до Києва прибуде 16-тонний вантаж «Таміфлю». Йдеться про 300 тисяч одиниць препарату, що є місячною потребою для всієї України, сказала прес-секретар гаранта Ірина Ванникова.

За домовленістю із компанією-виробником, ціна на «Таміфлю» складатиме 67 гривень за упаковку. «Це спеціальна вартість для країни, що потерпає від епідемії.

Президент України доручив оперативно розмитнити вантаж, і завтра з ранку ліки будуть доставлені у найбільш постраждалі від грипу західні регіони України», - сказала Ванникова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.