Адвокати ГО “Люстрація” відстояли патріотів, причетних до демонтажу пам`ятника Леніну у Києві

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.11.2009 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8323

30 жовтня відбулося засідання Шевченківського районного суду м. Києва у справі спроби демонтажу 30 червня українськими патріотами пам`ятника міжнародному терористу, організатору Голодомору Леніну.

Фото - ГО “Люстрація”

Суддя Кирило Кормушин частково задовільнив скаргу адвоката обвинувачених і скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта за незаконним пошкодженням пам`ятки національного значення (ч.2 ст.298 КК України), повідомляє прес-служба ГО “Люстрація”.

Разом з тим Шевченківський районний суд залишив чинною постанову про відкриття кримінальної справи проти українських патріотів за ч.2 ст.296 (хуліганство).

Адвокат підзахисних Сидір Кізін заявив про намір подати апеляційну скаргу на рішення суду, оскільки мотиви обвинувачених були не хуліганськими, а ідейними, при демонтажі вони керувалися Указом Президента України від 28 березня 2007 року „Про заходи у зв`язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні”, покликанням якого є вжиття заходів щодо демонтажу пам`ятників та пам`ятних знаків, присвяченим особам, які причетні до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.