Україну зауніверсалять?

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 7.09.2006 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=833

Нардеп-регіонал Віктор Тихонов пропонує провести Національний круглий стіл із подальшим підписанням Універсалу-2 і у такий спосіб вирішити проблеми місцевого самоврядування.

Як повідомляє прес-служба Української асоціації місцевого та регіонального самоврядування, із такою пропозицією виступив сьогодні на Алуштинському форумі мерів народний депутат від партії «Регіонів» Віктор Тихонов. І як зазначається у повідомленні, його позиція повністю співпадає із пропозиціями асоціації.

На думку Тихонова, «Універсал національної єдності, який підписали Президент України, прем’єр-міністр та лідери парламентських фракцій фактично вивів державу із політичної кризи та не допустив непередбачуваного розвитку подій в Україні.»

Однак, в регіонах, на думку нардепа, все ще тривають бурхливі події, які блокують роботу органів місцевого самоврядування, негативно впивають на соціально-економічну ситуацію. Щоб припинити ці «війни місцевого масштабу», які Тихонов вважає прямим наслідком виборчої кампанії, він, від імені Асоціації запропонував провести Національний круглий стіл за участю представників місцевого самоврядування всіх рівнів. За підсумками цього заходу він пропонує укласти Універсал-2 (чи Меморандум, чи Декларацію), в якому буде оприлюднене загальне бачення стратегії розвитку місцевого самоврядування та зобов’язання кожної із сторін-учасниць щодо його виконання.

Тихонов вважає, що у такий спосіб можна знайти порозуміння і між партійними фракціями у місцевих органах влади, і між місцевим самоврядуванням та представниками всіх влад держави. Він переконаний, що так можна налагодити продуктивну співпрацю та звернувся до мерів міст за підтримкою.

Від «Аратти»: ми добре пам’ятаємо традиції нашого спільного тоталітарного минулого, коли згори лунав «кліч», і всі, як один повинні були «проникатися», «захоплюватися», «розширяти», «поглиблювати» тощо. Ми також пам’ятаємо, як під пильним оком парторгів та комсоргів усіх, немов худобу, зганяли на всілякі збори чи мітинги. Але минала чергова кампанія, стихали пропагандистські сурми, функціонери звітували про зроблену роботу та фантастичні досягнення, але насправді, в реальному житті – аж нічого не змінювалося.

Принагідно, окрім цього, ми б хотіли нагадати пану Тихонову, що, за логікою, в кожній політичній партії повинна нібито існувати партійна дисципліна, навіть серед обраних. Хіба ж партія «Регіонів» діє за іншим принципом? Ми також нагадуємо, що ця партія йшла на вибори із відверто войовничими гаслами, розбавленими соціальною демагогією (останнє вже стало помітно у перші дні роботи «універсального» уряду). Невже лідерам парламентських перегонів, виявилося немає нічого запропонувати, як механічне мавпування ініціатив ненависного, помаранчевого Президента? Та й невже пан Тихонов насправді вірить, що пропагандистською шумовою завісою вдасться надовго прикрити гниючі виразки проблем, які дійсно існують вже п’ятнадцять років у місцевих громадах? А може краще, йому, як одному із керівників профільного Комітету парламенту, тихенько, без зайвої балаканини показати виборцям на що він насправді здатний? Чи зась?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.