Антимонопольний Комітет узявся за спекулянтів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 3.11.2009 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8339

Антимонопольний комітет порушив справу за фактом необґрунтованого підвищення цін на лимони, цибулю і часник.

Про це на брифінгу сказав виконуючий обов’язку голови АМКУ Олександр Мельниченко.

«Почали сьогодні розслідування. Деякі бізнесмени вирішили, що настав час заробити на епідемії грипу... скориставшись ситуацією, яка є в країні і тим, що українські сім’ї стали більше вживати і часнику, і цибулі, і лимонів, вони різко підвищили ціни на ці товари», - сказав він.

Мельниченко відзначив, що вже створена слідча група, проведена нарада і дані необхідні вказівки керівникам комітету в регіонах.

Він відзначив, що АМКУ заручився підтримкою митної служби в частині надання нею комітету оперативної інформації про ввезення лимонів.

Мельниченко підкреслив, що економічних підстав для підвищення цін на ці продукти немає, оскільки не помінялися ні транспортні витрати, ніякі інші витрати.

З приводу рівнів підвищення цін в різних регіонах, керівник комітету сказав, що зараз дана інформація за цінами збирається по регіонах і буде надана при обнародуванні перших результатів розслідування.

Комітет з даного питання почав роботу з супермаркетами і іншими напрямами торгівлі.

При встановленні порушень антимонопольного законодавства штраф може складати до 10% товарообігу суб’єкту господарювання.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет почав перевірку оптових постачальників і крупних вітчизняних виробників медикаментів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.