В Україні працюють фахіці ВООЗ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.11.2009 19:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8342

Місія Всесвітньої організації охорони здоров’я у складі 9 осіб, яка вчора ввечері прибула до України на запрошення Кабінету міністрів, сьогодні зранку почала роботу.

Про це на брифінгу в Києві повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець.

За його словами, до складу делегації входять медичні фахівці з Данії, Швеції, Великої Британії, Німеччини, Росії.

У складі делегації - епідеміологи, вірусологи, експерти з лабораторних досліджень.

Керівник місії ВООЗ Юкка Пуккіла сказав, що місія прибула саме для того, щоб розібратися, чому в Україні виник такий незвичний обсяг інфекції і чому вона так швидко розповсюджується регіонами.

За його словами, також група експертів повинна розібратися щодо виявлення пандемічного вірусу A/H1N1. «Наша група прибула, щоб надати підтримку Міністерству охорони здоров’я, і на даний момент усі фахівці працюють з українськими партнерами», - сказав Пуккіла.

Він зауважив при цьому, що міжнародні експерти розслідуватимуть причини того, що відбувається, і після того нададуть конкретні рекомендації.

Говорячи безпосередньо про пандемічний вірус, Пуккіла зазначив, що «на даний момент, попередні висновки, які ми зробили, у тому числі у штаб-квартирі ВООЗ, співпадають з нашими робочими припущеннями щодо пандемічного вірусу A/H1N1, але щоб остаточно визначити, треба розібратися».

Лазоришинець висловив сподівання, що за підтримки іноземних медиків «ми зможемо знизити епідемію в Україні».

За його словами, епідеміологічний поріг уже подолали Вінницька, Чернігівська області, наближається до цього порогу і Київ.

Відповідаючи на запитання стосовно співвідношення кількості померлих від простудних захворювань у цьому році і торік, заступник міністра сказав, що зараз кількість померлих приблизно на 10% менша від кількості померлих у 2008 році.

Лазоришинець ще раз нагадав, що на даний час лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на пандемічний грип із 22 проб, які були взяті на дослідження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.