General Motors не хоче продавати Opel

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.11.2009 01:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8343

Правління американського концерну General Motors (GM) на засіданні у вівторок ухвалило рішення відмовитися від продажу Opel консорціуму Magna-Сбєрбанк, передає німецьке інформагентство DPA з посиланням на джерела в правлінні.

Росія не отримає доступ до новітніх розробок Opel

За інформацією агентства, правління GM планує зберегти Opel в материнському концерні.

Раніше, - 10 вересня, керівництво GM оголосило про продаж контрольного пакету Opel консорціуму Magna-Сбєрбанк. Передбачається, в результаті операції консорціум отримає 55% акцій компанії, працівники Opel - 10%, а GM залишає у своєму розпорядженні 35% акцій.

Засідання правління пройшло в п'ятницю в Детройті.

Інші подробиці поки не повідомляються.

Австро-канадська компанія Magna International - одна з найбільших світових виробників автокомплектуючих, виступає в угоді в консорціумі з російським “Сбєрбанком”. Компанія постачає деталі для автомобілів провідних світових марок, у тому числі Ford, Toyota, Honda, Volkswagen, Porsche, General Motors, DaimlerChrysler. Magna має філії в 25 країнах, кількість її співробітників складає близько 74 тисяч чоловік.

За неофіційною інформацією, у випадку продажу Opel компанії Magna International, більшість автовиробників відмовилась би від співпраці з нею - з метою не допуску перетікання власного капіталу до компанії-конкурента, - бо у випадку придбання Opel, Magna з розряду виробника комплектуючих автоматично перейшла б до розряду автовиробників, перетворившись на глобальну автокорпорацію.

Росіяни ж у випадку придбання Opel мали намір отримати доступ до новітніх розробок німецьких автовиробників і за їхньої допомоги зміцнити власну автомобільну промисловість.

Раніше уряд ФРН обіцяв підтримку Opel тільки в тому випадку, якщо він буде проданий консорціуму Magna-Сбєрбанк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.