Консервовані продукти і жирна їжа викликають депресію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.11.2009 03:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8347

Співробітники Університетського коледжу Лондона порівняли стан психічного здоров’я 3 тис. 486 державних службовців, середній вік яких складав 55 років. За типом харчування учасники експерименту були поділені на дві групи.

Взявши до уваги інші ознаки здорового способу життя, - такі як утримання від куріння і регулярні фізичні вправи, вчені з'ясували, що люди, які харчуються овочами, фруктами і рибою на 26% менше ризикують впасти в депресію. А у тих, хто віддає перевагу консервованим, смаженим, жирним продуктам, а також солодким десертам, подібний ризик підвищений на 58%.

Результати дослідження пояснюються так: фрукти і овочі рятують від депресії, оскільки містять велику кількість антиоксидантів, що мають захисний ефект. Риба також "відлякує" депресивні настрої, оскільки багата поліненасиченими жирними кислотами, що стимулюють активність мозку. Фахівці також додають, що здорова їжа може захищати від депресії за рахунок комбінованої дії декількох живильних речовин, що містяться у різних видах продуктів, повідомляє “Освітній портал”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.