Нардепи погодилися із гарантом. У першому читанні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.11.2009 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8353

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань виборів Президента України”, внесений Президентом України Віктором Ющенком.

“За” таке рішення проголосували 227 народних депутатів із 435 зареєстрованих у залі.

На засіданні парламенту заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук, представляючи законопроект, зазначила, що ним пропонується усунути неузгодженості в законі і врахувати рішення Конституційного суду та рекомендації Венеціанської комісії і ОБСЄ.

За її словами, «норма щодо максимальної кількості виборців на виборчій дільниці має бути уніфікована згідно із законодавством про вибори народних депутатів України – не 3 тис. виборців, а 2 тис. 100, що відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії».

Вона додала, що також передбачено законопроектом уточнити класифікацію виборчих дільниць.

Ставнійчук повідомила, що законопроектом передбачено удосконалити механізм створення спеціальних виборчих дільниць. За її словами, до складу дільничних виборчих комісій на спеціальних виборчих дільниць не можуть входити працівники відповідного закладу або установи.

Ставнійчук повідомила, що також пропонується уточнити порядок складання і уточнення списків виборців, зокрема, в частині строків оскарження неточностей у списках виборців.

Вона повідомила, що законопроектом передбачено, що за два дні до дня виборів списки закриваються і зміни до них не вносяться, крім випадків за рішенням суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.