Невтішні прогнози захворюваності ГРВІ

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.11.2009 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8356

Близько 12 мільйонів людей, або майже чверть населення України, перехворіє на грип та ГРВІ під час епідемії.

Про це заявив головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров’я Олександр Біловол.

"Всіма видами грипу і ГРВІ протягом цієї епідемії перехворіють приблизно 12 мільйонів людей, з них до 1% будуть госпіталізовані, у відділеннях інтенсивної терапії будуть 18 тисяч людей", - сказав Біловол.

При цьому він не назвав прогнозні цифри летальних результатів епідемії.

Нагадаємо, в Україні станом на 01:00 4 листопада на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли вже 478 тисяч осіб, з них 134 673 дітей, 980 вагітних жінок.

Підтверджено 81 випадок смертей від епідемії грипу, зокрема, 37 зафіксовано у Львівській області, 14 - у Тернопільській, 12 - в Івано-Франківській, 5 - у Чернівецькій, 4 - у Хмельницькій, по 3 - у Волинській і в Рівненській, 2 - у Закарпатській області і 1 - у Вінницькій області.

Зі слів головного санітарного лікаря Олександра Біловола, зафіксовано ріст захворюваності у всіх регіонах України, крім Тернопільської області. Найбільший ріст зафіксовано у Закарпатській, Івано-Франківській і Львівській областях.

На сьогодні точно підтверджено 14 випадків захворювання на грип А(Н1N1), з них 3 смертельних.

Водночас, за приблизними даними, які сьогодні дають наші медики за допомогою консультантів Всесвітньої організації охорони здоров'я, грипом А(Н1N1) можливо буде охоплено від 10 до 15 мільйонів українців.

Про це, повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва в ході розширеного засідання Комітету.

"У 90% випадків це будуть легкі форми. Але будуть випадки ускладненого і токсичного грипу. Все залежить від організму людини, і його підготовки до зустрічі з новим, але дуже страшним захворюванням", - відзначила Бахтєєва.

Від “Аратти”: врешті, які жнива збере пошесть на українській землі - залежить виключно від нас самих. Не від влади, не від стану медицини, а від нас самих.

Бо недуга вражає в першу чергу тих, хто нехтує своїм здоров'ям і фізичним, і духовним. Недуга в першу чергу вражає тих, хто не може опанувати свої емоціії та впадає в істерію. Недуга в першу чергу вражає тих, хто наївно вірить лохотронам, що крутять по телебаченню, рекламуючи лікарські препарати, які не лікують, а лише знімають симтоми хвороби.

Сьогодні, аби вберегти від лиха себе та свої родини, ми маємо бути спокійними й як ніколи - розсудливими. Ми маємо суворо дотримуватися загальновідомих правил: бути охайними, провітрювати свої посешкання та робочі приміщення, їсти якомога більше природних овочів і фруктів, які зростають в місцевості, де ви народилися. Ні в якому разі, якщо ви не маєте медичної освіти - не займайтеся самолікуванням. Ніякі народні методи не ефективні проти цієї вірусної пошесті, бо два-три різновиди збудника хвороби - нові. Саме тому ми мусимо за перших ознак недуги звертатися до лікаря. Наш організм немає інформації про нові віруси і не здатен вчасно їх розпізнати, щоб протидіяти.

Але все це не означає фатальних обставин. Подібні епідемії бували неодноразово і жодна не стала для нас, українців, останньою. І ця мине, без жодних сумнівів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.