Тимошенко побувала у Львові та побачила ознаки стабілізації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.11.2009 22:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8358

Завдяки ефективній та злагодженій роботі команди Львівської області ситуація з поширенням грипу та інших гострих респіраторних захворювань у регіоні поступово стабілізується.

Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила у Львові під час наради з питань вжиття невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні захворювання.

«Думаю, що статистка піде у правильному напрямку, і ми будемо бачити найближчим часом уповільнення всіх ознак наявності епідемії», - зазначила Глава уряду.

За словами Тимошенко, той факт, що більшість областей України наразі знаходяться далеко від епідемічного порогу – це велика перемога країни. Прем’єр-міністр також наголосила, що завдяки ефективній роботі медиків та працівників органів місцевої влади в країні вдасться врятувати життя тисячам людей.

При цьому Тимошенко закликала учасників наради не піддаватися паніці та не звертати увагу на політизацію ситуації в країні у зв’язку із епідемією.

Прем’єр-міністр пропонує встановити для аптек нормативи незнижуваних запасів окремих медичних препаратів.

«Необхідно встановити для аптек нормативи незнижуваного запасу певного набору медикаментів, бо такого у нас ще не було до сьогодення. Аптека що хоче, то і продає, і які хоче запаси - такі і тримає», - зазначила прем’єр-міністр.

Тимошенко також підкреслила, що сьогодні уряд повністю переглянув підходи до формування державного, зокрема, мобілізаційного резерву. За її словами, сьогодні точно можна сказати, що держрезерв протягом останніх років не відповідав тим вимогам, з якими сьогодні стикнулася країна: «Ми готові повністю поміняти філософію формування державного резерву».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.